Hubnutí na dovolené

Chystáte se na dovolenou zrovna v době, kdy se vám úspěšně daří shazovat přebytečná kila a máte strach, že u moře vaše úsilí zhatí pouhý pohled na výběr místních specialit? Pak je tu pro vás pár tipů, jak správně jíst na dovolené.

Obézní lidé chodící po pláži

Svačinka na cestu

Cesta na dovolenou bývá většinou dlouhá a důležité je dobře se stravovat už tady. Místo pečiva si sebou na cestu vezměte raději knäckebroty nebo křehký chléb. Jsou dietnější a ani v teple se brzy nezkazí. Místo salámu volte raději sýr, déle vydrží. Na mlsání vyměňte čokoládu za müsli tyčinky a ovoce.

Jak jíst na dovolené

Nejezte nárazově, ale rozložte si jídlo do celého dne. Pokud se vydáte na výlet, mějte u sebe nějakou lehkou svačinku, ať nehladovíte. Jezte celý den, ale málo.

Neodpírejte si místní speciality

Cestujete-li do zahraničí, určitě rádi ochutnáte místní speciality. Zeleniny, ryby a mořští živočichové mají zelenou. S porcemi těstovin a pizzy to ale nepřehánějte. Sladkosti či zmrzlinu si dopřejte maximálně dvakrát za celý pobyt.

Sport na dovolené

Pokud si na dovolené dopřáváte výrazně více pohybu, můžete si také dovolit více hřešit. A nemusí jít zrovna a sport náročný. Prospějí vám i dlouhé procházky, plavání a vodní sporty. Pokud se neudržíte a zhřešíte více než jste chtěla, nevyčítejte si to a okamžitě se vraťte k původnímu režimu. Stres vám neprospěje, ten hubnutí jen komplikuje.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies