Hubnutí na trampolíně

Proč nehubnout vesele? Trampolína nemusí být záležitostí jen našich dětí. Skákání probouzí endorfiny – hormony dobré nálady, podporuje krevní tlak a lymfatický systém, a odbourává z těla toxiny i tuky.

Žena při výskoku do výšky

Trampolína pro děti i dospělé

Trampolína, to je především legrace. Nemusíte mít s tímto druhem sportu žádné zkušenosti, stačí jen naučit se získat kontrolu nad svými pohyby. Legraci se užijete při samotném skákání i při dopadech, které vám však nezpůsobí žádné zranění. Skákání na trampolíně je intenzivní kondiční trénink, který během krátké doby zaktivizuje váš organismus.

Příznivé účinky skákání na trampolíně

Skákání nahorů a dolů podporuje krevní oběh i celý lymfatický systém a napomáhá odplavování toxinů a odpadních látek z těla. Tím zvyšuje imunitu, posiluje srdce a plíce. Jako každý pohyb i tento produkuje hormony dobré nálady – endorfiny a dodává energii.

Trampolínou proti tukům a celulitidě

Skákání na trampolíně napomáhá odbourávání tuků a díky příznivým účinkům na lymfatický systém bojuje také proti celulitidě.

Detoxikace na trampolíně

Pravidelné cvičení na trampolíně vede k očišťování těla. Příznaků detoxikace jako je vyrážka, rýma nebo průjem, se nelekejte. Důležité je dodržet zvýšený příjem tekutin. Poté si můžete připravit i nějakou dobrůtku z Kulinářského rádce...

Pro koho není skákání na trampolíně vhodné Na užívání trampolíny by měli zapomenout lidé s onemocněním srdce, žil, kostí nebo kloubů a při závažných onemocnění pohybového aparátu. V případě nejasností se raději poraďte se svým lékařem.

Skákání na trampolíně – jak na to

Na trampolíně vždy začínajte lehkým skákáním v rytmu chůze. Pokračovat můžete skákáním snožmo i roznožmo, ze strany na stranu, střídavě zvedat kolena apod. Ideální je cvičit na boso.

Bungee trampolína

Bungee trapolína je největším druhem trampolíny. Velká plocha trampolíny a ochranná síť umožňuje provozovat akrobatické skoky. Výška skoku je opravdu velká a dopad velmi měkký. Největší trampolína má rozměr 500 cm, u nás se však prodává v maximální velikosti 430 cm.

Kde sehnat trampolínu?

Trampolínu si můžete zakoupit a umístit na zahradu či do bytu. V tomto případě však postupujte při výběru velmi obezřetně a v ideálním případě se poraďte s odborníkem nebo využijte dostupná porovnání trampolín. Další možností je zajít si zaskákat do některých ze sportovních či rekreačních center, kempů, parků nebo hřišť.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies