Hubnutí podle Měsíce

Že má Měsíc vliv na celý náš život už téměř nikdo nepochybuje. Názory na to, zda se podle jeho pohybů dá opravdu hubnout, se ale často různí. Co je to typ Alfa a typ omega?

Servírování sushi

Hubnutí podle měsíce - jak na to?

Kdo alespoň jednou dietu podle Měsíce a jeho fází zkusil, ví, že při dodržování všech zásad funguje. Zajímavou myšlenkou je dělení lidí při tomto hubnutí na dva typy – alfa a omega. Každá skupina totiž snáší některé potraviny lépe a jiné zase hůře. Jejich organismus se proto zcela odlišně chová a tráví lépe v jinou denní dobu.

Typ alfa

Jsou to lidé, kterým během dne postačí dvě až tři velká jídla denně. Musí ovšem hodně pít, ale přitom se vyhnout studeným nápojům. Snášejí velmi dobře živočisný tuk, žitný chléb, celozrnnou mouku, špaldové nudle, rybí maso, čaj – zejména zelený, citrusové plody, mrkev a okurky. Jejich výhodou je, že si mohou dopřát také ostré a silné koření, které jejich trávení ještě více podpoří.

Typ omega

Patří zde lidé, kteří by měli jíst více menších jídel denně. Důležité jsou pro ně rostlinné tuky, málo kyselé potraviny, bílý chléb, těstoviny, hodně plnohodnotných bílkovin, nerafinovaný cukr, přírodní med, káva, peckovité ovoce, rajčata a banány. Koření používané k ochucování pokrmů by mělo být jemné.

Nejlepší je vyzkoušet si během pár dnů, která strava Vám vyhovuje, po které se cítíle plni energie a při kterém typu stravování jste naopak unavení, bez nálady. A pak už se můžete vrhnout na hubnutí podle fází měsíce.

Dodržte v zásadě tyto tři body:

  • Čistěte tělo od jedů během novoluní a úplňku – postní dny jsou pro Vás v tomto období jako stvořené.
  • Při přibývajícím Měsíci je dobré hlídat si energetickou hodnotu potravin.
  • Ubývající Měsíc Vám umožňuje dopřát si více oblíbených potravin a uděláte-li chybu při dodržování správné životosprávy, tělo Vám to protentokrát promine.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies