Hýčkejte své nohy

I nohy vyžadují pravidelnou a kvalitní péči. Zbavte se nateklých kotníků, křečí a bolavých nohou. Bolest nohou občas pocítí každý.

Hýčkejte své nohy - zaslouží si to

 

Jaká péče tedy nohám svědčí? Máme pro vás 6 skvělých tipů, jak jim ulevíte.

 

Nohám ulevíte střídavou koupelí. Zkuste je masírovat přímým proudem nejprve studenou a po minutě zase horkou vodou. Můžete si i napustit do jedné vaničky studenou a do druhé teplou vodu. Pak v nich nohy několikrát prostřídejte.

 

Prokrvení nohou je také důležité. Když to bude jen trochu možné, zkuste si na pár minut zvednout nohy do výšky. Třeba v práci, pokud to jde a není na vás vidět, si na chvíli vyložte nohy na stůl. Když to v práci nepůjde, pak si tímto způsobem odpočiňte doma. Lehněte si na postel, zvedněte nohy a jednoduše je opřete o zeď.

 

Trápí vás stále častěji křeče v lýtkách? Možná vašemu tělu chybí vitamín B, E a také hořčík. Kupte si minerální vodu s vysokým obsahem magnezia. Hořčík můžete svému tělu dodat i v podobě banánů a dýňových či sezamových semínek. Hořčík najdete i v kvasnicích, v játrech, vejcích, pohance či v listové zelenině.

 

Málokterá práce vám umožní chvíli sedět, chvíli chodit a pak chvilku stát. Pokud musíte celou pracovní domu stát, procvičujte nohy tím, že si budete stoupat na špičky a pak zase přenesete váhu zpátky. Když dlouho sedíte, zkuste nohami houpat ze strany na stranu. Dopřejete jim alespoň malou úlevu.

 

Nechte si své nohy minimálně 1x měsíčně namasírovat v masážním salonu. Jestli máte nějaké potíže, masírujte je denně - nejlépe večer, když jsou unavené a bolí. Postupujte vždy od prstů, přes kotníky, lýtka až nahoru ke stehnům.

 

Vsaďte na bylinky alespoň 1x týdně. Dopřejte jim koupel v odvaru z jehličí či dubové kůry a šalvěje. Můžete použít i mátu, která vaše nohy osvěží. Kaštany se postarají o správné prokrvení pokožky a také pomáhají zmírnit otoky a bolest nohou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies