I bez dětí se dá žít

Děti jsou nádhernou součástí života a těhotenství jedním z nejkrásnějších období každé ženy. Bohužel se ale zvyšuje počet těch, které otěhotnět nemohou nebo nechtějí. Přesto lze žít i bez dětí plnohodnotný život.

Dvojice při západu slunce

Neplodnost - nedobrovolný život bez dětí

Neschopnost počít dítě považuje žena za své životní selhání. Hluboké deprese mohou vyústit i v alkoholismus či jinou závislost jakožto psychickou berličku. Bohužel v dnešní době, kdy je samozřejmostí, že každá žena jednou bude mít dítě, se ženy na roli matky fixují natolik, že mohou jako bezdětné pochybovat o smyslu vlastní existence.

Jak se vyrovnat s neplodností

Vyrovnat se s vlastní neplodností není jednoduché. Komplikuje to zejména fakt všudypřítomnosti problému – děti kolem vás neustále jsou a budou, kontaktu s nimi se prostě nevyhnete. Je tedy těžké na problém nemyslet, zvláště, když blízké osoby vašeho věku děti mají nebo dokonce radostně očekávají.

Způsobem, jak se s realitou vyrovnat, je buďto adoptovat cizí dítě, čehož ale není každá žena schopna, anebo si najít takový předmět činnosti, který dokáže dotyčnou učinit šťastnou. Ženy potřebují ponechat světu nějaké dědictví, něco ze sebe samé – tím se může stát například tvůrčí činnost, která má navíc silně antidepresivní účinky.

Život bez dětí jako svobodná volba

Kromě neplodných žen přibývá i takových, které dětí mít nechtějí. Důvodem může být touha po kariéře, touha po nezávislosti nebo také chybějící mateřské pudy. Ačkoliv se jedná o jejich svobodné rozhodnutí, ani tento typ žen to nemá v životě lehké. Žena, která nechce mít dítě, je všeobecně přijímána za sobeckou a mnohými muži je zavrhována. Upřednostňovat vlastní život před životem rodinným prostě není v kurzu.

Mateřství není povinnost!

Život bez dětí je jiný, může být ale stejně plnohodnotný jako život s kupou potomků. Štěstí nespočívá v tradičním rozdělení rolí, ale ve vašem přístupu k životu. Existuje spousta úspěšných bezdětných žen – Greta Garbo, Condoleezza Riceová nebo Katherine Hepburnová.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies