I ruce v zimě vyžadují zvláštní péči

Abyste se mohly i v zimním období pyšnit krásnýma rukama, nesmíte zapomínat na to, že potřebují více hydratace. Zapomeňte na suchou a rozpraskanou pokožku. My vám poradíme, jak bude vaše pokožka opět hedvábně jemná a vyživená.

I ruce v zimě vyžadují zvláštní péči

 

Bez krémů na ruce se v zimě prostě neobejdete

 

Někdo používá krémy na ruce po celý rok, jiným stačí používat jen v zimním období. Určitě by vám ale neměl chybět doma či v práci. Protože časté mytí rukou či práce s chemickými prostředky vaše ruce vysoušejí. Takže v případě potřeby či při pocitu pnutí pak jen stačí sáhnout po krému na ruce.

 

Vyhnete se tak následnému popraskání pokožky. Vybírejte si kvalitní krémy, které obsahují zvláčňující a regenerační složky. Vyživující a skutečně účinné krémy obsahují kakaové či bambucké máslo, včelí vosk, glycerin, kyselinu hyaluronovou, vitamín E, panthenol či mandlový olej.

 

Také byste si jednou za čas měli dopřát nějaké zábaly. A určitě byste neměli zapomínat na rukavice. Ty nejsou jen na ozdobu. Mají především chránit vaše ruce před prudkými teplotními změnami. Máme pro vás pár tipů na domácí masky a zábaly, díky kterým se vaše ruce opět zjemní a zvláční.

 

  • Pokud vás často trápí suché a popraskané ruce, připravte si medovou masku s ovesnými vločkami. Budete na ni potřebovat žloutek (1 ks), olivový olej (½ lžíce), rukavice (ideálně igelitové), med (1 lžíci) a ovesné vločky (2 a ½ lžíce). Nejprve promíchejte žloutek s olivovým olejem pomocí vidličky, pak přidejte med a ovesné vločky. Směs si pak rozetřete po rukou, navlékněte si rukavice a nechte masku působit minimálně 2 hodiny. Poté opláchněte horkou vodou.
  • Pro zvýšení hydratace a lesklejší nehty můžete vyzkoušet vazelínový zábal. Bílou vazelínu seženete v lékárně či v drogerii. Naneste silnější vrstvu na ruce i nehty a schovejte ruce do bavlněných rukavic. Tento zábal byste měli nechat působit ideálně celou noc.
  • Jestli se vám třepí nehty, i na to existuje účinná pomoc. Vaše nehty budou pevnější díky mléčné koupeli. Stačí ohřát plnotučné mléko na takovou teplotu, která vám bude příjemná, a namočit do něj ruce. Nechte ruce v mléce minimálně 5 minut a podle potřeby pravidelně (po několika dnech) opakujte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies