Ideální letní dieta pro muže

Neváhejte se začátkem zlepšení vaší fyzické kondice. S příchodem krásného počasí, se vám otevírá možnost provádění sportovních aktivit, které přes zimu nebylo možno realizovat. Zbavte se nadbytečných kilogramů snadno a rychle.

Ruka svírající červené jablko

Muži versus nutnost hubnutí

Dle statistik téměř polovina českých mužů má nadváhu a pětina je již na hranici obézních! Může za to především život v blahobytu a nadbytku potravin. Lidé si postupným přidáváním množství konzumované potravy, zvykli na stále větší porce jídla.

K přibírání váhy přispívá i konzumace piva, tvrdého alkoholu, nebo sladkých limonád. Částečným omezením zmiňovaných položek se dopracujete k úbytku váhy, i bez nutnosti zvláštních diet.

Zdravé složky potravy pro muže

Většina mužů ve svém jídelníčku nedá dopustit na patřičné množství masa. Ovšem nejen lidé staršího věku, by se měli naučit začlenit do příjmu potravin mnohem více ovoce a zeleniny.

Pozitivní a prospěšný efekt má konzumace luštěnin, semínek, sóji, které obsahují nenasycené mastné kyseliny a jsou velmi prospěšné vašemu srdci.

Neobsahují totiž škodlivý cholesterol. Ovšem nemusíte nic přehánět... Snažte se jen vybírat co možná nejprospěšnější věci při každodenním nákupu potravin.

Sportovní aktivity versus dieta

Důležitá položka v boji s nadváhou je dostatečný pohyb. Zařazením aerobních činností spálíte množství přebytečných tuků a zpevníte celé tělo. Aerobní aktivitu, můžeme označit, za vytrvalostní druh pohybu. Věnovat se můžete cyklistice, běhu, plavání či například jízdě na bruslích.

Cyklistika je vhodná pro většinu cvičících. Nezatěžuje přímo klouby a nepotřebujete do začátku zvláště velkou kondici. Při jízdě na kole začne tělo brát energii nejprve z cukrů přijatých během dne.

Teprve po déle trvajícím výkonu (30 – 50 minut) sáhne i do tukových zásob. U běhu je počáteční doba spalování tuků, díky náročnějšímu druhu pohybu, podstatně nižší.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies