Impregnace pomocí nanotechnologie

Chcete si ulehčit život? Pak pozorně čtěte. Pojem nanotechnologie se čím dál více skloňuje ve všech možných oborech, ale dneska se bude týkat udržování materiálů a impregnace, což se vám v domácnosti může náramně hodit. 

Fialový lotosový květ

Co je nanotechnologie

Nejde o úplně jednoduchou věc, ale zjednodušeně řečeno jde o velice zajímavou oblast vědy a průmyslu, která umí manipulovat s jednotlivými atomy tak, že vznikají materiály a látky s netradičními vlastnostmi. Vzniklé materiály pak mohou fungovat jako mini přístoje nebo roboti mající tisíckrát menší obvody, než obvody vyráběné běžnou technologií.  to je věda, co říkáte Ještě nedávno se s nanotechnologií pracovalo jen v univerzitních laboratořích, ale dnes je běžnou součástí fyziky, molekulární biologie, chemie a robotiky. 

Ochrana povrchu materiálůimpregnační sprej

Dnes půjde o tento pojem. Konkrétně jde o chemickou nanotechnologii. Například německá firma NanoConcept se zabývá výrobou a vývojem povrchově aktivních látek. Tyto látky pak můžete používat i doma k nano impregnaci materiálů

Které materiály lze ošetřit

Díky nanotechnologie lze ošetřit kůži a textil, dřevo, kámen, skleněné a keramické povrchy, kovové nerezové plochy, lak, ráfky i autoskla. Je to tak jednoduché, díky nano impregnaci vytvoříte na materiálu neviditelný film, který má silné ochranné účinky. Povrch bude chráněn proti vodě, mastnotám, nečistotám a vodnímu kameni. Navíc materiál oproti klasické  impregnaci zůstává prodyšný, takže může dýchat a nepodléhá plísni. 

Pokud nano impregnaci použijete například na koženou sedačku, už se nemusíte obávat skvrn od červeného vína, kávy nebo mastnoty! Stačí udělat jediné, koupit nano impregnaci na kůži a textil, nachystat hadřík a vzhůru do toho! 

Jak to funguje 

Nano částice a další komponenty, které výrobek pro impregnaci obsahuje se pevně spojí s ošetřovaným povrchem a tak vytvoří požadovaný ochranný efekt. Jde o tzv. lotosový efekt, neboli samočistící efekt, kdy ony malé a inteligentní nano částice přilnou na povrch a jsou nasměrovány ven. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies