Intimní hygiena

Nesprávná intimní hygiena může ve vašem klíně nadělat pěknou paseku. Pokud nechcete bojovat s kvasinkovou infekcí, vyhoďte mýdla a sprchové gely a kupte si speciální gel pro intimní hygienu.

Kosmetické pomůcky s ručníkem

Váš klín si zaslouží lepší péči než mytí sprchovým gelem. Nešetřete a kupte mu gel pro intimní hygienu. Pokud si mažete klín tělovým mlékem nebo jej jen postříkáte parfémem, aby partner nepoznal, že jste dnes zapomněla vlézt pod sprchu, zaděláváte si na malér. Vaše intimní partie se mohou bez speciální péče stát domovem všelijakých plísní nebo bakterií.

Intimní hygiena - jak na ni

  • Myjte své intimní partie denně. Zvláště v období měsíčků je vaše kůže citlivější a náchylnější na různá onemocnění. Omyjte si klín před každou výměnou vložek.
  • Myjte se zásadně ve směru od stydké kosti ke konečníku. Při opačném postupu byste si totiž mohla zavést do pochvy nežádoucí mikroby.
  • Nepoužívejte pro intimní hygienu mýdlo! Ničí přirozené prostředí pochvy a umožňuje tak bakteriím lepší přístup.
  • Nikdy si pochvu nevyplachujte zevnitř!

Pohlavní styk a intimní hygiena

Před každým pohlavním stykem umyjte své intimní partie a o totéž požádejte partnera. Vyhnete se tak přenosu různých bakterií a následných nepříjemných chorob.

Když už je pozdě

Pokud zásady správné hygieny nedodržujete a začíná vás svědit v přirození, může jít o první příznaky kvasinkové infekce. Ještě než dojdete ke svému gynekologovi, zkuste následující tip. Kupte si bílý jogurt s živou kulturou a potřete si jím klín. Tento starý recept dodnes doporučují mnozí odborníci. Živé kultury v jogurtu navracejí pochvě užitečné bakterie a bojují tak proti kvasinkám.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies