Intimní hygienou proti výtokům a infekcím

Trápí vás nepříjemné výtoky z pochvy zapříčiněné bakteriemi, nebo se snad bojíte problémů během menopauzy? Víte, že přílišná intimní hygiena škodí vaginální flóře? Pochva je oblastí těla, která vyžaduje přirozeného prostředí. Ale jak toho docílit?

Ležící nahá žena

Intimní hygiena ženy, výtok a ochrana proti infekcím

Dnešní dobou a způsobem života ztrácíme přirozené prostředí. To samé platí i o naší kůži včetně intimních částí, které postrádají svou přirozenou kyselost. Tím je narušena rovnováha mikroflóry, proto se u žen stále častěji objevují poševní záněty a plísně.

 

U mnoha dívek a žen mohou jen dočasné změny pH porušit rovnováhu vaginální flóry a umožnit tak agresivní chování houbám a bakteriím. V normální vaginální flóře je přítomno ohromné množství mikrobiálních druhů, jenž jsou závislé na poševním epitelu. Pochva těmto mikrobům poskytuje pro jejich růst vhodné prostředí. Změny v poševním prostředí jsou pak následovány změnami v hustotě osídlení bakteriemi.

 

Přehnaná intimní hygiena je škodlivá

Časté mytí, zejména mýdlem, mění pH pochvy, čímž škodí. Napomáhá osídlení bakteriemi, které mohou vyvolat zánět. Ale také vlhké a zapařené prostředí, nošení neprodyšného spodního prádla či nadužívání antibiotik je vstupní branou pro infekci.

Vaginální výtok také během menopauzy

Problémy s pochvou vás však mohou potkat i během menopauzy. Menopauza neboli přechod je období ženy okolo padesáti let, kdy vaječníky přestávají vykonávat svou činnost a výrazně klesá produkce ženských pohlavních hormonů. Ty jsou potřebné pro přirozenou tvorbu laktobacilů, které ovlivňují obranyschopnost pochvy.

 

Během menopauzy rovněž dochází ke snížení přirozené vlhkosti v pochvě, což znamená, že klesá počet přítomných laktobacilů. Tato ztráta se může projevit vedle pocitu suchosti i pálením v pochvě.

 

Vaginální čípky - ochrana proti výtokům

I když to s intimní hygienou nebudete přehánět, nebo budete nosit prodyšné spodní prádlo, přesto vás problémy pochvy mohou postihnout. Výbornou a stoprocentní prevencí proti těmto problémům, ale také nepříjemnostem v období menopauzy je produkt Fytofontana Gyntima vaginální čípky, který chrání a udržuje rovnováhu vaginální flóry.

O produktu Fytofontana Gyntima vaginální čípky

Účinné látky obsažené ve vaginálních čípcích (protease pepton, laktóza, kyselina mléčná, kyselina listová) chrání a udržují fyziologickou rovnováhu vaginální flóry, čímž poskytují ochranu proti infekcím. Zabraňují vzniku neinfekčních výtoků a zabezpečují každodenní intimní hygienu.

 

Přípravek svým charakterem působí fyziologicky (ne chemicky) při léčbě specifických výtoků způsobených mírnými formami bakteriálních a mykotických infekcí. Složení čípků je obohacené o výtažek ze šalvěje, která má antibakteriální, antimykotické, protizánětlivé a dezinfekční účinky.

 

Když hygiena nestačí - vaginální čípky Fytofontana Gyntima

Gyntima vaginální čípky se doporučují používat:

  • při užívání antibiotik nebo jiných prostředků, které ničí baktérie, případně při používání drastických poševních dezinfekčních prostředků, které způsobí poškození přirozené flóry tvořené Döderleinovým lactobacilem
  • při výtoku, při používání antikoncepčních pilulek anebo při nitroděložním tělísku
  • při vaginálním výtoku neznámého původu nebo v případech mírné bakteriální vaginitídy, kde použití antiinfekční terapie není potřebné
  • fyziologická (ne chemická) léčba mírných forem bakteriálních a mykotických infekcí

 

 

Prevence

Gyntima vaginální čípky se jako prevence doporučují používat dlouhodobě, a to 2x týdně.

Nežádoucí účinky produktu Gyntima vaginální čípky

V případě přecitlivělosti na některou ze složek čípků může dojít k mírnému lokálnímu podráždění sliznice, což se může projevit slabým pocitem pálení.

Upozornění k aplikaci čípků

Pokud vaše problémy přetrvávají i po několikadenním používání čípků, je nutné se obrátit na gynekologa.

Použití vaginálních čípků u mladých děvčat je nutné vždy konzultovat s lékařem.

Po gynekologických zákrocích je třeba se o vhodnost použití čípků poradit s lékařem.

Po aplikaci dochází k mírnému znečištění spodního prádla, proto doporučujeme použít hygienickou vložku.

Používání čípků během těhotenství není kontraindikativní, ale použití by měl doporučit lékař.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies