Jak být milovanou macechou?

Našla jste si partnera s dětmi? Snad to nebude žádný problém, i když děti jsou občas opravdu záludné bytosti. Samozřejmě záleží na jejich věku, ale může se stát, že vás budou chtít pěkně vyškolit. Chce to trpělivost a nadhled, nic není tak horké, jak to vypadá a časem si budete všichni rozumět.

Kreslená rodina

Jak mě přijmou?!

Asi otázka každé ženy, která má partnera s dětmi z předchozího vztahu. Setkání vás čeká každým dnem a vy máte nervy na pochodu, ale nejste v tom sama. Nemyslete si, pokud partnerovy děti nejsou batolata, přemýšlí a jsou stejně nervózní jako vy. Pokud partner dopředu děti dostatečně na společné setkání připraví, neměl by to být žádný velký problém.

První setkání

,,Už to přijde! Za chvíli jsou tady, ach jo. Jaké to bude??!!" Takové otázky vám zní těsně před prvním setkáním v hlavě. Důležité je místo setkání, rozhodně by to pro všechny měla být neutrální půda. A ještě vhodnější je rušná neutrální půda. Tak se vyhnete trapným okamžikům plných nekonečného ticha. Takto se kolem vás bude neustále něco dít a snadněji se rozptýlíte. Už od začátku mějte na paměti, že dítě nebo děti už matku mají. Takže se snažte být spíše parťačkou.

Respekt chce čas

Nečekejte, že si vás hned při prvním setkání zamilují, možná to bude spíše naopak. Je zbytečné si to malovat na růžovo, někdy trvá opravdu dlouho, než vás děti začnou aspoň respektovat, natož mít rádi. Ale pozor, rozhodně si partnerovy děti nikdy nekupujte, stejně se vám to nepovede. Drahé dárky i povolování zakázaného a tvoření spiklenectví nezabírá!

Vychovává partner

Když už sdílíte všichni společnou domácnost, opatrně s výchovou. Nikdy se nepouštějte do převýchovy dětí partnera, to nikdy nic dobrého nepřineslo. Samozřejmě své názory můžete sdělit partnerovi, ale nezkoušejte používat své výchovné metody na jeho děti, uškodíte pouze sobě. Bude to chtít velkou dávku tolerance a snahy brát děti takové jaké jsou. Neberte do úst ani jejich matku, to se se zlou potážete. Biologická matka je pro vás navždy tabu!

Máte vlastní děti?

V případě, že do nového vztahu přišly vaše i partnerovi děti, vzájemně je srovnávejte pouze ve své mysli. Nikdy, ani slovo nahlas. Dostanete se s dětmi do konfliktu a navíc hrozí, že postavíte proti sobě i děti a to za to nestojí.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies