Jak často máte sex?

Máte sex jednou ročně a nebo dvakrát za den? Neklape Vám to s partnerem v posteli už tak, jako před několika lety?

Žena klečí nad ležícím mužem

Jak často máte sex?

Jak často máte sex? Několikrát týdně, měsíčně, ročně a nebo jen párkrát do desetiletí? Podle sexuologů stav zamilovanosti a zvýšené sexuální aktivity u párů trvá maximálně 2 roky. Poté se „častá" sexuální aktivita pomalu, ale jistě vytrácí. Zajímá Vás, čím je to způsobeno?

Velmi zajímavou anketu o sexuální aktivitě Čechů můžete shlédnout ZDE>

Společné bydlení a stres zabíjí sex!

Po dvou letech se páry většinou rozhodnou společně žít, což sebou přináší nejen radosti, ale samozřejmě také starosti s řešením každodenních  rutinních povinností spojených s chodem domácnosti. Páry tedy nemají na sebe tolik času, jako předtím.Většinou se setkají až po dlouhém pracovním dni večer v posteli, kdy jsou oba partneři rádi, že si mohou v klidu lehnout a odpočinout. Na sex tedy nejsou v mnoha případech ani myšlenky.

Ke snížení sexuální aktivity mají vliv i takové věci, jako jsou  nepříjemný tělesný pach a zápach z úst, nevábně vypadající spodní prádlo či opilost některého z partnerů. Ano, i tohle může mít vliv na sexuální činnost. Čím déle spolu partneři jsou, tím více se „znají" a ostatní věci (výše uvedené, které spíše řešili na začátku jejich vztahu) zkrátka neřeší.

Podstatnou roli ve snížení sexuální aktivity u párů hraje také stres, který je mnohdy na každodenním pořádku. Pokud vás stres přemůže, na sex rozhodně nemyslíte. Přitom odbourávání stresu ve dvou je tou nejúčinnější medicínou. Je prokázáno, že pravidelný sex navíc zvyšuje kvalitu spermií u mužů a ženám pomáhá shodit přebytečné kilogramy příjemným způsobem.

Jak zpestřit sexuální život?

Klíčem k úspěchu a samozřejmě také ke zvýšení sexuální aktivity je nejen snaha, ale také originalita. Nemyslete si, že toho druhého dokonale znáte a že už od něj nic nového očekávat nemůžete. Stejnou věc si o Vás může myslet i protějšek, což je základní kámen úrazu. Veškeré snahy o častější sex se pak ve většině případů zametou pod podlahu.

Promluvte si s partnerem, o tom, co Vás trápí. Rozhodně si to nenechávejte jen pro sebe. Od toho jste pár, abyste si vše říkali! Překvapte svého partnera či partnerku nějakou novou sexuální praktikou (přizvěte si do postele například erotické pomůcky) nebo třeba erotickou hrou.

Jak často máte sex Vy? Diskutujte pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies