Jak miminku ulevit od bolavého bříška

V prvních měsících života trápí miminka velmi často bolesti bříška. Nejčastější příčinou bývají větříky, jenž jsou způsobeny vývinem jejich mikroflóry. Je to období, které je nepříjemné nejen pro ně, ale také pro jejich rodiče. A to nejen proto, že když miminka něco trápí, umí to dát velmi hlasitě najevo…

Spící miminko

Nadýmání – nejčastější problém miminek

V prvních třech měsících po narození, je u miminek zcela normální, že je trápí nadýmání. Právě v tomto období se u nich totiž vyvíjí střevní mikroflóra. S postupem času začne postupně tento problém pozvolna odeznívat. Zajímavé je, že nadýmání trápí častěji holčičky, než chlapečky, kteří jsou všeobecně více citliví.

Jak poznáte, že miminko trápí větříky?

Jsou-li příčinou bolavého bříška větříky, poznáte tak, že miminko začne plakat – a to někdy tak intenzivně a vytrvale, že můžete mít jako novopečená maminka starost, zda-li jej netrápí něco velmi vážného. Nadýmání lze poznat i podle dalších příznaků. Miminko se začne různě kroutit, prohýbat či vypínat nožičky, snaží se tlačit a přitom červená v obličeji.

Jak miminku pomoci od bolavého bříška?

Od bolavého bříška způsobeného nadýmáním můžeme miminku pomoci hned několika způsoby. Nejběžněji používaným způsobem je jemná masáž bříška, která mu usnadní odvést nahromaděné plyny z těla ven. Vhodné jsou také teplé obklady na bříško a nebo fenyklový čaj.

Velmi důležité je, abyste během kojení dbala i na to, co zrovna jíte. Vyhněte se potravinám a nápojům, které způsobují nadýmání. Podaří-li se vám to, budete mít kvalitnější mateřské mléko a také vaše miminko budou méně často trápit větříky.

Je vhodné, pokud svou stravu obohatíte o probiotika či jiné přátelské bakterie, které posilují mikroflóru. V případě, že přecházíte u miminka na umělou výživu, je vhodné mu do lahvičky přidávat speciální probiotika pro kojence. O konkrétních produktech je vhodné poradit se s dětskou lékařkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies