Jak mít krásné a zdravé vlasy

Ženy a péče o vlasy patří neodmyslitelně k sobě již několik tisíciletí. Krásná kštice je přáním snad každé ženy na světě. Je to jejich pýcha a jsou to právě vlasy, čeho si muži na ženách všimnou jako první. Krásné a hlavně zdravé vlasy, to je známka zaručeného úspěchu. Jarní paprsky již pomalu prosvítají a je na čase si udělat “pořádek” ve vlasových produktech, které máte doma ve skříni. Zdraví svých vlasů podpoříte správným jídelníčkem, ale také správně zvolenou vlasovou kosmetikou.

Žena s dlouhými vlasy

Zdravé potraviny pro krásu vašich vlasů

Chcete mít lesklé a zdravé vlasy? Nebo častěji ve vašem případě dochází k lámání vlasů? Vaše vlasy po zimě potřebují tu správnou péči a hlavně výživu. Jezte více zeleniny, a to zejména té tmavě zelené. Pokud zvolíte fazolky, špenát nebo brokolici, uděláte svým vlasům jedině dobře. Je to skvělý zdroj vitamínu A a C, které jsou důležité pro vytváření přirozeného vlasového kondicionéru, v podobě kožního mazu. Objem svým vlasům dodáte pomoci železa a kalcia. Zařaďte do svého jídelníčku listovou zeleninu a saláty. Díky konzumaci kyseliny listové se vám zlepší jak vlasová pokožka, tak i vlasová cibulka. Zvýšená konzumace vajec dodá vašim vlasům potřebný biotin, vitamín B 12 a hlavně bílkovinu. Z ořechů musíme zmínit para ořechy, které jsou přírodními zdroji selenu a také vlašské ořechy, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Pokud do svého jídelníčku přidáte olivový olej, regenerujete takto poškozené vlasy. Bohatá kombinace proteinů, železa, zinku a biotinu podporují růst vlasových vláken. Za lámání vlasů může nedostatek železa a zinku.

Péče o vlasy v jarních měsících

Jaro nám klepe na dveře a často vybízí k jarní očistě organismu. Sluneční paprsky na jaře jsou velmi ostré a je vhodné použít kvalitní vlasovou kosmetiku, která vaši kštici ochrání a zlepší vzhled vašich vlasů. V létě sluneční paprsky dosahují největší síly a časté koupání v moři nebo bazénu s chlórem, dochází k přesušení a ničení vlasového vlákna. Pokud se přidá ještě časté sušení fénem, zničení vlasů nemusí na sebe dlouho čekat. K očistě nejen organismu, vám velmi dobře poslouží kopřiva. Tato bylina přináší velmi pozitivní výsledky i v péči o vlasy. Použijte ji jako oplachovací sérum na vaše poničené vlasy. Po umytí šampónem své vlasy spláchněte odvarem z kopřiv, vyživí je a krásně se vám budou poté vlasy lesknout. Pokud hledáte jednodušší variantu jak o své poničené vlasy pečovat, zkuste vnitřní vlasovou výživu s aktivátorem. Tu na trh přináší společnost Clinical, která přichází s řadou hair-care, která se věnuje vlasové problematice. Je to doplněk stravy obsahující vysoce účinný Keratin Renewal System, který dodává živiny vlasovým buňkám pro tvorbu keratinu. Dále pak bílkoviny, které utváří strukturu vlasů a rozhoduje o jejich kvalitě. Tobolky jsou doplněny o Nutrikomplex, tvořený širokým spektrem nejdůležitějších vitamínů a minerálů. Clinical hair-care je skvělý společník, který zlepšuje vlasovou strukturu, podporuje růst vlasů a zvyšuje odolnost vlasů vůči mechanickému a chemickému poškození. Zvyšuje odolnost vlasů vůči UV záření a zklidňuje podrážděnou pokožku hlavy. Dále pak optimalizuje tvorbu mazu a zvyšuje lesk vlasů. Jestli ještě váháte, který vitaminový doplněk zvolit, Clinical hair-care je ta správná volba.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies