Jak na nás působí úplněk?

Úplňku se připisuje kouzelná moc a lidé ho považují za nejsilnější fázi Měsíce. Dokonce i samotný měsíc pro nás i nadále zůstává velkou neznámou.

Jak na nás působí úplněk?

 

Měsíc ovlivňuje celý svět, ale nejsilněji působí v úplňku. V této fázi měsíce je země mezi Měsícem a Sluncem. Na naši planetu tedy působí protikladné síly. Některé z nás ovlivňuje právě tato magická fáze měsíce.

 

Jaké jsou nejčastější projevy úplňku?

 

Mnoho lidí si jistě s úplňkem vybaví vlkodlaky (lykantropy), kteří se právě kvůli úplňku přeměňují. Jsou to sice jen bájná stvoření, o kterých se vypráví v nejrůznějších mýtech, ale i tak mají ve filmovém světě neskutečný úspěch. My vám ale povíme o těch běžnějších projevech, které souvisí s tímto magickým obdobím.

 

Úplněk působí ve většině případů na malé děti a také na citlivé jedince. Úplněk ovlivňuje dokonce i domácí mazlíčky, kteří se stávají agresivnějšími. Pokud máte na těle menší či větší rány, možná se vám budou za úplňku hůře hojit.

 

Dalším častým projevem je krvácení. Je problém jej zastavit. Možná jste už zaslechli i o tom, jak se za úplňku rodí více dětí. Podle některých zdrojů se zvyšuje i nehodovost. Některé z těchto projevů nejsou vědecky prokázány, ale na všechno holt neexistují důkazy.

 

Úplněk může citlivějším jedincům způsobit i horší kvalitu spánku. Za úplňku totiž klesá prudukce melatoninu a proto lidé, kteří vnímají moc úplňku výrazněji, toho naspí méně. Navíc se u nich mohou objevovat i noční můry. Úplněk jim také může způsobit změny nálad, bolesti hlavy. Zvýší se i nervozita, popudivost či úzkost.

 

Také se říká, že se za úplňku zvyšuje plodnost ženy a že v mnoha případech počnou právě chlapce. Naše prababičky sbíraly za úplňku různé léčivé bylinky, protože věřily, že mají silnější účinky. Toto období můžete využít i pro úpravu své tělesné váhy. Říká se, že to je ideální čas pro diety.

 

Úplněk možná může i za zvýšení kriminality. V tomto období prý dochází i k většímu množství sebevražd. Úplněk má ale naštěstí i nějaká pozitiva. A jedním z nich je vliv na náš sexuální život. Lidé se v tomto období dokážou více odvázat, mají větší chuť na sex a nemají takový strach experimentovat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies