Jak na znečištěnou kůži?

Máte v obývacím pokoji koženou sedací soupravu, která už vašemu oku až tak nelichotí? Není to náhodou zašlou špínou nebo nějakým flekem po červeném víně či nějakém dobrém jídle? Poradíme čím a jak koženou sedačku vyčistit, aby byla opět jako nová. A věřte tomu, že čištění kůže může být hračka.

Roh pohovky s malou židlí

Důležitá je péče

sada na údržbu kůže

Aby čistění nebylo nezabralo spousty času a také peněz, mělo by se o kožený nábytek průběžně a hlavně svědomitě pečovat. Vždyť kožená sedací souprava vám může poskytovat pohodlí po celý život, pokud o ni budete správně pečovat.

Když každý týden napustíte kyblík s vodou a vyrazíte do boje proti prachu na nábytku, zastavte se také u kožené sedačky. Nebo každý týden zbavte sedačku prachu pomocí vysavače. Kožený nábytek je ideální pro alergiky, protože se z jeho povrchu dá dokonale odstranit prach. Zkuste to také přípravkem k čištění kožených sedaček Leather Master – Soft Clear. Stačí lehce navlhčit hadřík a sedačku otřít.

Úplné čištění kožené sedačky bude stačit provést asi třikrát ročně.

Preventivní opatření

Stojí vaše kožená sedací souprava v těsné blízkosti topného tělesa nebo na ni po celé dny svítí slunce Tak tohle ji určitě neprospěje. Kožený nábytek by měl být umístěn v minimální vzdálenosti 30 cm od tepelného zdroje.

prostředek na kůži Jdeme na čištění

Pro klasické čištění se hodí prostředky na kůži Leather soft cleaner. Jde o jemný čistící prostředek založený na vodní bázi, lze jej použít na většinu typů anilinových a barevných kůží. Ale pozor, nepoužívejte čističe na lakovanou kůži. Pokud není barva kůže odolná vůči jakémukoliv čistícímu prostředku, je možné že po aplikaci čističe dojde k lehké změně barvy kůže. Postupujte vždy raději podle návodu k použití, aby nedošlo ke zbytečnému poškození.

Internetový obchod www.cisteni-kuze.cz nabízí rovnou celé sady určené k čištění bílé kůže, k čištění všech odstínů kůže, ale také k čištění kůže v autech. Sady obsahují také regenerační a impregnačníprostředky, které je vhodné aplikovat po čištění. Udrží sedačku jako novu po dlouhá léta.

Pokud vaše sedačka utrpěla opravdu slušnou dávku špíny, jemožno jí pomoci prostředky pro silně znečištěnou kůži.

Tak ať vám jde čištění od ruky!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies