Jak podpořit zastavené hubnutí

Snažíte se postupně shazovat nadbytečné kilogramy, ovšem z ničeho nic se ručička na váze zastavila a ne a ne se pohnout směrem dolů? Pak možná děláte některou z chyb, o kterých si povíme v dnešním článku!

Zelené jablko se stonkem

Pijete-li málo, nezhubnete!

Zastavené hubnutí může být důsledkem nedostatečného pitného režimu. Čím více čisté vody nebo neslazených bylinných čajů vypijete, tím lépe. Voda má podstatný vliv na výživu orgánů, správné nastavení metabolismu i spalování tuků! Vypít byste měli minimálně 3 litry tekutin denně.

Tip: V mnohých případech je pocit hladu způsoben nedostatečným pitným režimem. Máte-li hlad, tak nejprve vypijte sklenici čisté vody. Nepřejde-li vás během chvilky tento pocit, je vhodné něco malého sníst.

Bez cvičení to nepůjde…

Není potřeba zdůrazňovat, že zdravý jídelníček a pravidelné cvičení, jdou ruku v ruce. Nebudete-li je dodržovat, vysněné postavy se asi nikdy nedočkáte… Cvičíte a stravujete se správně, ale ručička na váze se vám i přesto zastavila? Pak to může znamenat, že cvičíte málo, hodně a nebo cviky, které na vaši postavu zkrátka nezabírají. Vhodně zvolené cviky vám pomohou nejen odbourat nadbytečné tuky, ale také posílit svalstvo, srdce, plíce a krevní oběh. Jaké cviky jsou vhodné právě pro vaši postavu? Poraďte se s kvalifikovaným fitness trenérem či trenérkou, kteří vám doporučí cviky na „míru“ vaší postavě.

Tip: Ideální je, pokud cvičíte alespoň 3x týdně. Vhodná denní doba pro cvičení je mezi 17.-19. hodinou, kdy nejúčinněji docílíte odbourání nežádoucích tuků. Cvičíte-li i ráno před snídaní, nastartujete svůj metabolismus a usnadníte tělu odbourávání tuků z potravin, které přes den zkonzumujete.

Stres a hubnutí nejsou kamarádi

Čím více se budete stresovat tím, že se ručička na váze nehýbe, tím hůře se vám budou nadbytečné kilogramy shazovat. Dokonalé postavy docílíte nejen dodržováním zdravého jídelníčku a odříkáním sladkých dobrůtek či pravidelným cvičením, ale také tím, že budete myslet pozitivně a pravidelně relaxovat. Pravidelnou relaxací (doporučujeme například horkou koupel nebo lekci jógy) odbouráte přebytečný stres, také si odpočinete a naberete nové síly k dalšímu a úspěšnému shazování nadbytečných kilogramů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies