Jak působí barvy na děti?

Vytvořte ze svého domova pro svou rodinu a svoje ratolesti příjemně působící léčivou zónu. Jak které barvy působí na lidský organismus a celkovou psychiku člověka se dozvíte v našem barevném spektru NCB.

Miminko s bílou čepičkou

Jak působí barvy na děti?

Možná to nevíte, ale barvy mají velkou moc a dle vědeckého výzkumu dokonce ovlivňují dechový rytmus. Například hodně červené barvy v pokojíčku vašeho dítěte probouzí jeho mysl a prokazatelně zvyšuje činnost jeho srdce. Naopak modré barvy celkově uklidňují. Vytvořte ze svého domova pro svou rodinu a svoje ratolesti příjemně působící léčivou zónu. Energická červená je skvělá třeba do dětského pokojíčku, žlutá jako paprsky slunce je ideální do studovny a regenerační zelená pro místo odpočinku.

Vliv barev na psychiku:

TEPLÉ BARVY - veselé, lehké, povzbudivé

STUDENÉ BARVY - pasivní, jasné, svěží

TMAVÉ ODSTÍNY - uklidňující, noblesní, věcné

Obsáhle vědecké výzkumy dokázaly, že lidský organismus reaguje na určité barvy změnou dýchací frekvence a srdečního pulsu, krevního tlaku a jiných vnitřních funkcí. Barvy mohou ovlivnit dokonce náš subjektivní pocit teploty. Z toho vyplývá eminentní důležitost volby správných barevných tónů pro prostory, v nichž trávíme hodně času.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies