Jak rozpoznat sportovní talent?

Chtěli byste mít doma malého Beckhama či druhou Navrátilovou? Proháníte své dítě po tělocvičnách a doufáte, že z něj vyroste úspěšný sportovec? Šance tady opravdu je, ale podmínkou je jedna věc: talent.

Holčičky běžící po oranžové dráze

Říká se, že polovinou úspěchu je dřina, druhou polovinou talent. Ne, že by méně talentovaní lidé nemohli mít úspěch ve svém oboru, ale zatímco chlapci, který má sport prostě v krvi, půjde hokej či fotbal sám od sebe, dítě, které talent nemá, se musí snažit dvojnásobně.

Bude vaše dítě druhý Beckham?

Odborníci přes různá sportovní odvětví dokáží odhalit dříve než ostatní, že určitý sportovec bude jen průměrný a jiný naopak mimořádně úspěšný. I my, laici, však dokážeme do určité míry rozpoznat, zda bude náš potomek druhý Beckham nebo nikoliv.

Jak rozpoznat v dítěti talent

Jak tedy poznat, že má naše dítě opravdové sportovní nadání? Talentovanému dítěti to prostě jde. Postavíte jej poprvé v životě na led a vida – padá méně než ostatní děti jeho věku. Učíte je nové sportovní techniky a ono mu jde všechno tak nějak samo. A protože mu to jde, baví ho to. Pohybově nadané děti jsou obvykle vedeni ke sportu odmalička.

Sportovní talent se dá rozvíjet

Pokud se talentované dítě nebude svému oboru dostatečně věnovat, nemusí být o nic lepší než ostatní. Talent se musí rozvíjet. Fotbalista musí zatraceně často kopat do míče, aby pak na hřišti oslňoval svými góly. Důležitá je také motivace.

Trénink musí být i pro talentované dítě zábavou

Díky jedné švédské studie bylo zjištěno, že jsou ve sportu úspěšnější ti, které daný sport opravdu baví a na které není vyvíjen nátlak ze strany rodičů nebo trénérů. Pokud tedy chcete, aby bylo vaše dítě ve sportu nejen úspěšné, ale také šťastné, umožněte jim, aby pro ně byl trénink zábavou a nelpěte tolik na výsledcích!

Ochranné sportovní pomůcky

Můžete mít to nejtalentovanější dítě na světě, ale lehčím či menším zraněním se stejně nevyhne. Nezapomeňte proto své ratolesti pořídit sportovní ochranné pomůcky jako jsou helmy, přilby, chrániče zubů nebo chrániče končetin.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies