Jak se odhodlat zhubnout

Vidíte se o pár kilogramů lehčí, ale chybí vám vůle shodit je? Připravili jsme pro vás pár triků, které vám při hubnutí jistě přijdou vhod.

Omotaný metr kolem ženského břicha

<!-- -->

Do jaké skupiny patříte vy?

Existuje několik skupin nešťastníků, které se dají zařadit do čtyř základních. První skupina se k hubnutí nikdy neodhodlá a jedinou aktivitou, do které vkládají svou energii, je plánování. Ve druhé skupině jsou lidé se stále opakujícím se scénářem různých neúčinných diet, které prostě nezabírají. Do třetí skupiny, která je nejběžnější, patří lidé s výdrží několika dnů či týdnů a během této krátké doby pravidelně cvičí a dodržují sestavený jídelníček. Čtvrtá skupina zahrnuje ty, kteří ujišťují sebe i své okolí o nedostatku času a tedy o nemožnosti provozovat jakýkoliv sport nebo přejít na zdravější stravu.

Našli jste svou skupinu nebo se stále přesvědčujete, že ani jedna z nich není váš případ? Vzpomeňte si, kvůli komu jste se rozhodli zhubnout a koho svým ustavičným vymlouváním obelháváte. Z 90% to všichni děláme kvůli sobě, chceme se cítit lépe, chceme lépe vypadat a chceme si bez obav vykračovat v plavkách nebo v obyčejných džínách a tričku.

Několik užitečných rad, tipů a triků

Všichni asi víte, že nejdůležitějším prvkem při hubnutí je pohyb. Přinutit se k němu ale mnohdy bývá velice obtížné, tu a tam se vyskytne důvod, proč dnes necvičit a za pár dní na cvičení ani nepomyslíte. Velice účinným pomocníkem v pravidelném pohybu je jakýkoliv cvičební či posilovací stroj, se kterým budete skutečně cítit, že pohyb na vaše problémové partie zabírá. Celé tělo procvičíte například s veslovacím trenažérem a věřte, že se na cvičení budete těšit.

Problém ale někdy není v pohybové aktivitě, nýbrž ve složení jídelníčku. Máte-li pohybu dostatek, ale vysoký příjem energie, maximálně docílíte udržování stávající váhy, nikoliv toužebného shazování kilogramů. Proto si spočítejte, kolik kilojoulů denně spotřebujete a jídelníček upravte. Nahraďte některé potraviny ovocem a zeleninou, mějte dostatečný přísun tekutin, které vám zaženou hlad.

 

  • Ovoce jezte dopoledne, odpoledne si dejte spíše zeleninu.

  • Snídejte, nastartujete tím metabolismus a tělo bude rychleji spalovat.

  • Nechoďte nakupovat hladoví, nenakupujte každý den a jídelníček si naplánujte na několik dní dopředu.

  • Vyhýbejte se lahůdkářství a rychlým občerstvením.

  • Cvičte ráno, spálíte více kalorií.

  • Na kus papíru si napište své „moto" nebo důvod hubnutí a vložte jej třeba do ledničky, abyste ho měli na očích vždy, když ji otevřete.

  • Pořiďte si posilovací stroj nebo se domluvte s přáteli a choďte do fitcentra společně.

  • Neponocujte a jděte spát dřív, nebudete mít pozdě večer hlad.

  • Na talíř si dávejte jen poloviční porce. Až ji sníte, chvíli počkejte, jestli se nedostaví pocit sytosti, tím předejdete přejídání a zbytečných kalorií navíc.

  • S hubnutím neotálejte. Chcete-li začít shazovat, neplánujte to na první den následujícího měsíce nebo až na další týden, začněte hned.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies