Jak se rozhodně nelíčit

Úmysl bývá dobrý, ale výsledek je katastrofální. A jaké zkušenosti s líčením máte vy? Nejste spokojené? Možná stále dokola opakujete stejné chyby. Přečtěte si, čeho se při líčení vyvarovat a jak docílit pěkného vzhledu.

Kosmetické pomůcky se zrcadlem

<!-- -->

Dokonalá pleť? Bez vrásek a dolíčků

Snad každá žena touží po perfektní hladké pleti, bez vrásek, dolíčků, skvrnek, nevzhledných pupínků a s dokonalou barvou, která nikdy nevybledne. Podobná kombinace je sice úžasná, ale dočká se jí pouze malé procento žen. Všechny ostatní se každé ráno snaží své nedostatky zakrýt, aby byly vidět co nejméně, anebo vůbec.

Pozor na odstín make-upu

Nejdůležitějším a nepostradatelným pomocníkem je make-up, který dokáže při správném výběru a použití divy. Odstín by měl být téměř stejný, jako barva vaší pleti. Při použití příliš tmavého make-upu bude vidět rozdíl barvy obličeje a barvy vašeho krku a případně i uší. A příliš světlý odstín make-upu zvýrazní nedostatky v podobě pupínků nebo barevných skvrn.

Správnou barvu make-upu vybírejte pečlivě a odstín zkoušejte na obličeji, nikoliv na ruce, jak jsou některé z vás zvyklé. Obličej a ruce mívají jinou barvu. Ačkoliv vás nedostatky pleti mohou nutit použít co největší množství make-upu, takovému postupu se vyvarujte. Čím silnější vrstvu si dopřejete, tím více na ně upozorníte. Pro maskování pouze některých částí obličeje použijte včetně make-upu i korektor, který je k tomu určený.

Špatně vytrhané obočí

Obočí vždy trhejte ve spodní části, horní linii musíte zachovat. Netrhejte však příliš, ani tenké obočí není pěkné. Čím je žena starší, tím méně obočí dorůstá a tenká linka by se vám mohla brzy změnit v holé místo.

Slepené řasy

Slepit řasy umí nekvalitní, ale také úplně nová řasenka. Štěteček před nanesením na řasy pečlivě otřete o hranu řasenky, tím odstraníte přebytečné množství. Pro rozčesání řas můžete použít speciální kartáček.

Pozor na tmavé rty

Tmavý odstín je svůdný, tajemný, není ale příliš vhodný pro zvýraznění rtů a kontur. Tmavá sluší pouze některým ženám a navíc s pěkně tvarovanými a plnými rty. Světlá rtěnka, lesk i konturovací tužka dodá rtům zcela jiný vzhled a opticky je zvětší.

Pokud si stále nevíte rady, zajděte si na kosmetiku, navštivte vizážistku, která vám s líčením poradí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies