Jak se stát modelkou

"Čím bys chtěla být, až budeš velká?" Tuto otázku jsme za svůj život slyšely všechny nesčetněkrát. S postupem času se však naše představy o budoucnosti posunuly od princezen a jiných pohádkových postav k reálnějším – k modelkám a fotomodelkám. Samozřejmě i s tímto povoláním se většina z nás v období dospívání rozloučila.

Dívka s logem bohemiamodels.cz

Když jsem vyrostla z věku, kdy mou oblíbenou činností bylo hraní si s panenkami, začala jsem si více uvědomovat realitu a s tím související nutnost vymyslet si, čím bych se v budoucnosti chtěla živit. Zásluhou médií se mé touhy přesunuly k dráze modelingu. Bohužel jsem nevěděla, kde a jak začít, takže jsem se s tímto povoláním musela rozloučit

Po svém nástupu na střední školu jsem se seznámila s Lucií. V průběhu několika týdnů jsme se staly nerozlučnou dvojkou, takže když na internetu narazila na možnost přivýdělku, ihned mi o tom poreferovala. Jednalo se o modelingovou agenturu bohemiamodel.cz, která hledala potenciální modelky. Přestože Lucie patřila k hezkým lidem, nemyslela jsem si, že by měla šanci. I přes své pochybnosti jsem ji samozřejmě podporovala, to přece kamarádky dělají. Společně jsme ji zaregistrovaly a domluvily se, že pokud to bude k něčemu, zanechám své brigády (která mi vynášela opravdu slušné peníze, a proto jsem ji nechtěla opustit kvůli vzdušným zámkům) a zkusím to taky.

Po několika dnech jsem si začínala myslet, že už je toto téma passé a i když je to opravdu ošklivé, měla jsem z toho svým způsobem radost. Uběhlo dalších několik dnů a Lucie za mnou přiběhla s vytisknutým emailem od modelingové agentury bohemiamodel.cz, v němž stálo, že je pozvána k focení svého portfolia. I když jsem ji to záviděla, pořád jsem v hlavě měla toho červíka, který mi našeptával, že i nadále se může jednat o nějaký podfuk. I tato teorie se však ukázala jako mylná. První focení podle slov mé kamarádky proběhlo naprosto v pohodě a na profesionální úrovni. Její fotografie byly vystaveny na internetových stránkách agentury a už po pár dnech se ji začaly ozývat společnosti s nabídkami práce. Po první přijaté nabídce si Lucie vydělala to, na co já dělala několik dnů. Vzhledem k její následné pracovní vytíženosti se naše cesty rozešly. I když jsme se vídaly ve škole, naše vztahy poněkud ochladly. Uvažovala jsem, zda se tedy nezkusím registrovat také, ale odvahu jsem bohužel nesebrala. A raději se zaměřila na blížící se maturitní zkoušku.

Po absolvování vysoké školy jsem Lucii potkala na jedné charitativní akci. Naše setkání bylo opravdu osudové, a proto jsme se rozhodly, že si společně zajdeme na kávu. Při popíjení lahodného cappuccina se mi Lucie svěřila, že již na střední škole vydělávala opravdu velké peníze a nabídky se jí jen hrnuly a stále hrnou. I přes výdělek, který několikrát převyšoval můj plat, se povahově příliš nezměnila a i po těch letech jsme si dokonale rozuměly.

Když jsem večer po příjemném večeru s Lucií usínala, přemítala jsem o minulosti. Dodnes upřímně lituji, že jsem svou zkušenost tehdy promarnila, protože si myslím, že jsem si i já mohla splnit svůj dětský sen s modelingovou agenturou bohemiamodel.cz.   

     

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies