Jak se vyvarovat škodlivým látkám v kosmetice?

Číst složení potravin je pro většinu z nás rutinou, ale děláme to samé i při výběru kosmetiky? Přes kůži, nehty a vlasy se do těla vstřebává až 60 % látek z kosmetických produktů. Proto bychom měli dávat pozor, jakým přípravkům svěřujeme své tělo a zda se to vyplatí. Nenechte se ošálit cizími slovy, za nimiž se ukrývají běžné chemikálie jako třeba benzín.

kosmetika

Popisky na etiketách jsou často plné nesrozumitelných chemických označení a jistě se vám honí v hlavě otázky typu: “Kdo se má v těch složitých názvech vyznat? Na co vlastně mají jednotlivé látky vliv?” Nebojte se, nejste v tom sami. Pokud chcete udělat něco pro své zdraví a přestat své tělo trápit přemírou chemických látek, přemýšlejte o přírodních či méně škodlivých alternativách.


1. Přírodní kosmetika se dělí na běžnou přírodní kosmetiku, přírodní kosmetiku s podílem bio ingrediencí (min. 70 % musí být bio původu) a na bio kosmetiku - ta musí obsahovat min. 95% ingrediencí certifikovaného původu nebo z ekologického zemědělství.


2. Slovo hypoalergenní znamená, že u daného produktu je méně pravděpodobné způsobení alergické reakce.


3. Dermatologicky testováno ještě neznamená dermatologicky schváleno.


4. Používejte aplikace pro chytré telefony jako Skin Deep nebo Think Dirty. Usnadní vám luštění nesrozumitelných názvů kosmetických přísad a informují o případné škodlivosti.


5. Sledujte trvanlivost produktů – u přírodních je nižší než u běžné kosmetiky.


6. Označení bez parabenů není zárukou! Nahrazeny jsou nejčastěji konzervanty jako methylisothiazolion-MIT a methylchloroisothiazolinon-MCIT.


7. Pomohou i certifikáty uvedené na produktech.


8. Zpravidla platí, že čím více ingrediencí s podivnými názvy, tím více obsažených škodlivin.


9. Účinek přírodní kosmetiky je pomalejší než té konvenční, výsledky jsou viditelné po jednom až dvou měsících, avšak efekt je dlouhodobý.

10.Nezapomínejte na váš selský rozum, přírodní kosmetika je přínosná pro krásu a zdraví, nic se ale nemá přehánět!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies