Jak se zbavit tvrdé kůže na chodidlech?

Chodidla to odnášejí nejvíce. Bohužel na ně často zapomínáme a nevěnujeme jim takovou péči, kterou si zaslouží. Až když objevíme suchou ztvrdlou a rozpraskanou kůži, teprve pak si uvědomíme, jak se jim málo věnujeme. Jenže tu nejde jen o estetickou stránku, ale je zde i vyšší riziko vzniku infekčního onemocnění.

Jak se zbavit tvrdé kůže na chodidlech?

 

Příčiny

 

Kůže na patách vám může ztvrdnout a popraskat hned z několika různých příčin. Nejčastější příčinou je asi špatná obuv. Mohou za to boty na vysokém podpatku, ale i balerínky. Další příčinou tvrdé kůže na patách může být vyšší tělesná váha, nemoc (cukrovka, lupenka) nebo prostě jen příliš dlouhá a častá práce ve stoje. Z bazénu můžete chytit plíseň a ta může také způsobit vysušení a ztvrdnutí kůže. Ať už se vám vytvoří z jakéhokoliv důvodu, ztvrdlé paty jsou nejen odpudivé, ale mohou vám při chůzi způsobovat bolest. Proto je nutné, abyste jim poskytovala pravidelnou péči ve formě zvláčňujících krémů. 

 

Jak na ni vyzrát? Zde je 5 zaručených tipů, které vás tvrdé a popraskané kůže určitě zbaví.

 

  1. Pokud se rádi procházíte bez bot, raději si boty sundávejte na trávě, v písku či na jiných přírodních materiálech. Chůze bosky po umělých kobercích rozhodně není dobrý nápad.
  2. Napusťte si teplou vodu, ponořte do ní nohy a počkejte, dokud kůže trochu nezměkne. Pak popraskanou kůži potřete směsí, kterou si umícháte z vazelíny a citronové šťávy. Namažte a nechte působit tak dlouho, aby se směs pořádně vsákla do poraněné kůže. Zbytek mastnoty jednoduše setřete.
  3. Velice zabírá i banán. Rozmačkejte ho na kaši, rozetřete, nechte minimálně 10 minut působit a opláchněte.
  4. Skvělou, ale zvláštní metodou je použití kůže z bůčku, kterou si zakoupíte u řezníka. Použijte ji jako zábal, pak vše obalte igelitem a aby vše drželo na místě, dejte si i ponožky. Ráno si nohy omyjte mýdlem a vodou.
  5. Místo kůže z bůčku můžete vyzkoušet tvaroh. Postup je stejný. Natřete, obalte igelitem a nakonec si navlékněte ponožky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies