Jak si udržet linii aneb 4 zabijáci postavy

Chcete být štíhlá jako proutek a pořád se vám to nedaří? Důvodů může být spousta - nepravidelná strava, málo pohybu, ale možná si jen dopřáváte příliš mnoho potravin, které by z vašeho jídelníčku měly rychle zmizet.

Trh s ovocem

Jsou to tyto čtyři potraviny, které vaší postavě nejenže nesvědčí, ale přímo jí škodí.

Pojídáním uzenin štíhlá určitě nebudete

Uzeniny jsou tiché kalorické bomby. Obsahují až 60 procent tzv. zlých tuků, které organismus nedokáže zpracovat. Hromadí se ve tkáních a výsledkem jsou kila navíc, kterých se nemůžete zbavit. Omezte se ve svém jídelníčku na krůtí prsa, drůbeží šunku či rostbíf.

Časté dopřávání si v podobě čokolády štíhlost rozhodně nepodpoří

Čokoláda má sice vliv na dobrou náladu, ale křivky likviduje dokonale. Obsahuje totiž kolem 60 procent cukru a 35 procent tuku. Navíc její časté pojídání narušuje zažívání a výsledkem není štíhlost, ale navíc různé vyrážky a nečistá pleť.

Pokud nedokážete odolat chuti na sladké, kupte si sušené ovoce - zdravější variantu. Cukr se snažte z části nahradit umělým sladidlem.

Nebezpečí pro štíhlou linii v podobě soli

Sůl a její nadměrné užívání brání odchodu tekutin z těla, což se časem projeví zejména v partiích bříška, stehen a zadečku. Spolu s tukem potom vytváří nebezpečnou kombinace pro štíhlou linii, jejíž vinou vypadají svaly neforemně a povoleně.

Zkuste vyměnit sůl za bylinky nebo za speciální bylinnou sůl, která má minimum sodíku. Právě ten totiž váže vodu v těle a má za následek, že se necítíte ve svém těle dobře.

Štíhlou linii ničí i ocet

Ocet ničí v těle enzymy(bílkoviny), které jsou nutné pro správné trávení. Rozmělněná potrava pak zůstává dlouho ve střevech. Problém se projeví nejdříve povadlou našedlou pletí a později povadlými tkáněmi a bohužel i celulitidou. Odříct si jej jistě nebude dělat velké potíže většině z vás.

Všude tam, kam přidáváte běžně ocet, můžete bez obav použít citronovou šťávu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies