Jak si udržet novou váhu

Tvrdým odříkáním jste si vypěstovala novou postavu, kterou byste si chtěla zachovat. Jak docílit toho, aby kila nenarůstala? Chce to trochu trpělivosti a pár informací, jak na to.

Rozmotaný krejčovský  metr

Jak si udržet novou váhu

Představte si to velké úsilí a nadšení, když se nám podaří zhubnout. Někdy stačí držet několik týdnů určitou dietu – a je to. Horší ovšem bývá, že po několika dnech naše váha opět narůstá. Abychom si tuto novou váhu udrželi, je potřeba přistupovat strategicky.

Jak si udržet novou váhu – udržte si nové návyky

Pokud si myslíte, že stačí držet dietu jen po tu dobu, kdy se vám podaří zhubnout podle vašeho cíle, mýlíte se. Zahájili jste nové stravovací návyky, tak se nevracejte ke svým původním nevhodným návykům. Způsobili byste si postupný návrat ke své původní váze. Buďte trpěliví, časem se vám nový životní styl zautomatizuje.

Jak si udržet novou váhu – věřte si

Hubnutí spočívá rovněž ve vašem přístupu k sobě samé. Pokud předem počítáte s tím, že časem přiberete, budete mít pravdu a opravdu přiberete. Věřte si, že se vám podaří udržet vaše nové stravovací návyky a že dokážete zužitkovat všechny nově získané informace.

Jak si udržet novou váhu – regulujte množství jídla

Během diety jste si jistě zvykli na určité množství jídla a po získání nové váhy máte dojem, že můžete začít jíst více. Buďte opatrní a po skončení diety přidávejte jídlo jen velmi pomalu.Stále si hlídejte hmotnost a podle toho regulujte i svůj denní jídelníček. Přidávejte energetickou hodnotu stravy jen pozvolna a postupně. 

Jak si udržet novou váhu – nestresujte se

Zkuste se vyhýbat náročnějším životním situacím. Stres na nás útočí ze všech stran – v zaměstnání, v osobním životě.. Horší je, pokud se mu poddáme. Tyto vnější okolní stresové tlaky chceme podvědomě potlačit tím, že se „obrníme“. Pokud toto obrnění bude ve formě jídla, zaděláváme si na nové tukové polštářky. Každý v sobě neseme svůj tvořivý potenciál, jak se bránit.

Jak si udržet novou váhu – hýbejte se

Ze zkušenosti vyplývá, že pravidelné cvičení udržuje novou váhu mnohem lépe, než jen pouhé hlídání se ve stravě. Věnujte se proto pravidelně pohybu, který vás baví, a budete mít mnohem lepší pocit jak v oblasti tělesné, tak psychické.

Jak si udržet novou váhu – nehlídejte se příliš úzkostlivě

Hlavně po skončení diety bude pro vás stěžejní období, kdy se budete hlídat, jestli náhodou nepřibíráte. Neznamená to však, že už se pořádně nenajíte a že si nebudete moci jídla labužnicky užít. Sledujte stále nové informace z oblasti výživy, ale samozřejmě kritickým okem. Odměnou za váš aktivní přístup k životu bude kromě štíhlé postavy celkově lepší zdravotní stav, hezčí pleť, vlasy a lepší nálada.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies