Jak si vybrat sukni dle typu postavy?

Žen v sukních či šatech si muži všimnou častěji než těch žen, které preferují pohodlnost - tudíž nosí většinou kalhoty. Je to ale škoda. Sukně sluší každé ženě, jen si musí zvolit správný střih. Spojme se opět se svou křehkou ženskou stránkou. Zahoďte kalhoty a oblečte si sukni, která je symbolem ženství a elegance. Zkuste to.

Výběr sukně dle typu postavy

 

Typ postavy - hruška

 

Jestli máte horní polovinu těla štíhlejší, tudíž máte zřetelný pas a užší ramena, pak máte postavu ve tvaru hrušky. “Hrušky” mají výraznější boky, stehna a hýždě. Tento typ postavy se získává buď věkem, či tělesnou změnou po porodu. Ideálním tvarem sukně je pro vás tzv. áčková sukně. A pokud zvolíte nějakou tmavější barvu, opticky svou postavu zeštíhlíte. Sukně se postupně rozšiřuje, proto s její pomocí zdůrazníte svůj štíhlejší trup, ale také vám pomůže zakrýt širší stehna a boky. Určitě si nekupujte žádnou s vodorovnými pruhy či jinými aplikacemi po stranách. Tímto způsobem přitahujete nežádoucí pozornost ke svým bokům.

 

Typ postavy - jablko

 

Ženy s postavou ve tvaru jablka mají dvě problémové partie - břicho a hýždě. Většinou se tady řadí ženy plnoštíhlé, ale mohou tu být zařazeny i ženy poměrně štíhlé, které ale tyto partie také trápí, i když v menší míře. Pro tento typ postavy se hodí minisukně posazené na bocích, které zvýrazní krásné nohy, nebo také splývavá vzdušná sukně, jež by měla být dlouhá ke kolenům. Vhodné jsou i lehce se rozšiřující sukně, které vám pomůže vytvarovat postavu. Nikdy si ale neoblékejte sukně, které mají vysoký pas. Budete vypadat nafouklejší, tudíž sukním balonového či nabíraného typu se raději vyhněte.

 

Typ postavy - obdélník

 

Jedinou partií, která vám dělá problém je nevýrazný pas. Vaše ramena jsou stejně široká jako boky a celý trup. Většina žen s touto postavou má i menší prsa a hýždě, tudíž mají tzv. “chlapeckou postavu”. Sukně s volánky či nabírané pouzdrové sukně vám pomohou vytvořit žádoucí tvary. Volte tedy romantický ženský střih, jenž vám zvýrazní pas a boky. Za žádnou cenu ale neoblékejte sukně “pytlovitého střihu.

 

Typ postavy - obrácený trojúhelník

 

Postava obráceného trojúhelníku vypadá tak, že horní část těla je širší než ta spodní. Ženy s touhle postavou trápí široká ramena, větší prsa, nevýrazné boky a štíhlejší nohy a trup. Tady je nutné zvýraznit krásné štíhlé nohy. Ty vyniknou v minisukni, které jsou posazené na bocích. Vhodné jsou i sukně, které se postupně rozšiřují. Sukni volte spíše v odvážnějších barvách, ale pamatujte na to, abyste si k ní pak oblékly tmavší vršek.

 

Typ postavy - přesýpací hodiny

 

Tato ženská postava bývá často považována za ideální ženskou postavu. Ženy s postavou přesýpacích hodin mají štíhlejší pas, větší prsa, široká ramena a boky. Tyto ženy mají perfektně vyvážené proporce, takže si klidně mohou dovolit obléct sukni s páskem, který zvýrazní jejich štíhlý pas. Volte sukně různých tvarů, pokaždé vám skvěle padnou. Zajímavé jsou především asymetrické tvary sukní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies