Jak ušetřit za vlasovou kosmetiku?

Už vás nebaví dávat za vlasovou kosmetiku tolik peněz? Začněte si ji vyrábět sama! Suroviny potřebné k její výrobě zakoupíte levně, příprava vám nezabere příliš času a navíc budete stoprocentně vědět, z čeho je vyrobená.

Lahvička s olejíčkem

Vyrobte si vlastní šampón a ušetříte

Chcete-li o své vlasy pečovat přírodně a zároveň neutrácet nemalé peníze za klasické či BIO šampóny, zkuste si vyrobit šampón vlastní. Surovin, které pro jeho přípravu budete potřebovat není mnoho a za tu chvilku času, kterou strávíte jejich smícháním, to rozhodně stojí. V domácích podmínkách si můžete vytvořit šampón pro normální, suché, rychle se mastící i poškozené vlasy – záleží na tom, jaké bylinky použijete při jeho přípravě.

Přesný postup, jak si vyrobit domácí bylinkový šampón, naleznete v následujícím článku>

Rychlé a levné bylinné masky na vlasy

Bylinky můžete využít nejen při přípravě domácího bylinkového šampónu, ale také při výrobě pečujících masek na vlasy. Vhodný je například heřmánek, který zklidňuje pokožku hlavy a zvyšuje lesk vlasů nebo šalvěj sloužící pro snadnější rozčesávání. Máte-li problém s lupy, vyzkoušejte vlasovou masku z břízy, která omezuje tvorbu lupů a mastnoty a zároveň brání vypadávání vlasů. Měsíček zase zvláčňuje a ošetřuje citlivou pokožku hlavy.

A jak na přípravu vlasové masky? Hrst vámi vybraných bylinek smíchejte se 100 mililitry kvalitního oleje (nebo např. takzvaného základového oleje, který se používá pro výrobu domácích šampónů) a nechte v teplé a tmavé místnosti louhovat po dobu 2 až 3 dní, nejlépe celý týden. Po scezení můžete potřebné množství masky nanést na vlasy, nechat působit po dobu 20-ti minut a poté z vlasů opláchnout s pomocí šampónu. Zlepšení kvality vlasů by mělo být patrné již při prvním použití. Aplikujte 1– 2x týdně.

Tip: Bylinné masky je vhodné skladovat v uzavíratelných nádobách, nejlépe na chladnějších místech.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies