Jak vybrat tu správnou školku?

Každá mateřská dovolená jednoho dne skončí a vy se chtě nechtě musíte opět vrátit do práce. Ale komu svěřit dítě, když vám ho nemá kdo pohlídat? Musíte pro něj tedy vybrat dobrou školku. Čeká vás těžké rozhodnutí, neboť na první pohled vypadají téměř všechny jako správné místo, kde by se mohlo vašemu dítěti líbit. Zkusíme vám poradit, abyste nakonec vybrali tu pravou.

Jak vybrat tu správnou školku?

 

  • Před zápisem do mateřské školky si zjistěte co nejvíce informací

 

K tomu, abyste se dozvěděli, jak to v které školce chodí, slouží dny otevřených dveří. Z větší části jsou však jen jakýmsi divadýlkem pro rodiče. Určitě se nebojte zeptat na informace ohledně placení, jestli mají nějaké kroužky pro děti či ve školce mají možnost logopedické pomoci. Pokud budete mít více otázek, raději si je doma sepište na papír.

 

Všímejte si také interiéru, vybavení, přístupu zaměstnanců a dejte na své dojmy, jak na vás daná školka působí. Doporučujeme vám, abyste navštívila několik předškolních zařízení a srovnávala. Zjistěte si také provoz školky, abyste se mohla rozhodnout, jestli byste potřebovala školku blíž domu či práci.

 

Některé školky rozdělují děti do tříd podle věku, ale může se stát, že i malé děti budou zařazeny do skupiny s předškoláky. Na konečném rozhodnutí si dejte opravdu záležet, protože jestli se mu tam nebude později líbit nebo zjistíte, že po zápisu už se učitelka nechová tak předpisově, bude už na změnu školky pravděpodobně pozdě. Všechny už mohou být v té době plně obsazené.

 

  • Další možností jsou soukromé školky

 

Pokud se rozhodnete pro soukromou školku či studio, sice to bude dražší záležitost, ale oproti státním školkám mají jednu obrovskou výhodu. A tou je snaha maximálně vyjít vstříc potřebám rodičům. Lze se s nimi domluvit na ranním příchodu dítěte i na tom, kdy si jej vyzvednete.

 

A v případě, že z práce chodíte později, mají některé soukromé školky službu rozvozů dětí až domů. Také si můžete zakoupit i pouhé permanentky, které poslouží hlavně těm rodičům, kteří potřebují dát dítě do školky jen občas a na pár hodin.

 

Programem se moc neliší od státních školek (hudba, tanec, výlety, hry, cvičení a podobně), ale v nabídce mají i nadstandardní služby. Týká se to především kreativnějších aktivit - výuka cizích jazyků, kurzy malování, keramiky a spousta jiných.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies