Jak vypadat na fotografii?

Vypadat dobře na fotografiích, je snem každého z nás. Zvláště pokud se jedná o průkazkové fotografie, které budeme přikládat např. do životopisu nebo občanského průkazu. Jak docílit toho, abychom na fotkách vypadali dobře a přirozeně?

Obličej ženy

Jak vypadat na fotografii?

Vypadat dobře na fotografiích je důležité také proto, protože nás budou posuzovat třeba jen podle daného snímku a první dojem je velmi důležitý.

Jak vypadat na fotografii – obličej

Pokud si přejete pořídit fotografii speciálně do životopisu nemusíte strnule hledět dopředu, ale můžete zkusit mírně natočit obličej. Obě poloviny obličeje totiž nejsou souměrné, tak zkuste hlavu natáčet tak, abyste zjistili, kdy se sobě líbíte nejvíce. Tuto pozici si zapamatujte, abyste mohli o tom říci fotografovi.

Jak vypadat na fotografii – barvy

Každému sluší jiné barvy. Správně zvolená barva dokáže rozzářit obličej, zvýraznit rysy. Nejlépe zjistíte „své“ barvy tím, když začnete před zrcadlem přikládat k tváři a ke krku různé barvy oblečení. Sami poznáte, kdy se vaše pleť rozjásá. Odložte všechny nevýrazné barvy, ve kterých vypadáte mdle a nevýrazně (např. odstín šedé, béžové, zelené).

Jak vypadat na fotografii – oblečení

Především jde o to, aby oblečení alespoň částečně charakterizovalo vaši osobnost. Dáváte přednost ležérnímu stylu, nebo nedbalé eleganci? Vyberte si takové oblečení, ve kterém se budete cítit dobře, protože pak budete vypadat přirozeně a uvolněně. Pokud si přejete vypadat korektně vyberte si např. halenku v pastelových barvách, které vás oživí. Na serióznosti vám dodá i sáčko. Nedoporučuje se volit příliš hluboké dekolty, které působí vyzývavě. Pokud si nepřejete vypadat příliš stroze, zkuste si připnout řetízek a vlasy si stáhnout dozadu.

Jak vypadat na fotografii – účes a líčení

Změníte-li účes, nebudete možná působit tak stroze a přísně, a přesto zůstanete velmi elegantní. Líčení by mělo být decentní, make-up by neměl být příliš výrazný.

Jak vypadat na fotografii – držení těla

Dbejte na vzpřímené držení těla. Skleslá ramena nepůsobí příliš sebevědomě a také opticky zkracují krk. Procvičujte si přátelský (ne nepřirozený, strnulý úsměv). Nechcete přece dopustit, aby vaše rty byly strnule nakrabaceny, ale oči se „nesmály“.

Jak vypadat na fotografii – co k fotografovi

Fotografa vybírejte podle uvážení – nejlépe pokud víte, že lidé si od daného fotografa odnášejí fotky, se kterými jsou spokojeni. Do kabelky si přidejte ještě pro poslední úpravu hřeben, lesk na rty, korekční tyčinku na drobné nedostatky pleti, malé zrcátko…

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies