Jak vyřešit nadýmání?

Nadýmání dokáže znepříjemnit život každému z nás. Příčin nadýmání je opravdu dosti, může být způsobeno požitím nadýmavých potravin, to je asi nejčastější případ. Ovšem stačí i trocha stresu či nervozity a bříško se rázem nafoukne.

Ruce hladící si břicho

Dnes vám poradíme, jak s nadýmáním zatočit bez použití léků a v případě těhotenství. Je také dobré vědět, kdy už se nadýmání mění z nepříjemného problému na problém opravdu vážný. Takže pokud máte při nadýmání horečku, krev ve stolici, zvracíte, bolí vás na hrudi nebo hubnete, navštivte co nerychleji lékaře. V těchno případech už nejde o banální nadýmání.

Léčba pro těhulky

Zapomeňte na léky z lékárny, úplně postačí zajít do obchodu a zamířit k ovoci a zelenině. Najdete tady zázvor, hned vedle fenykl a je vystaráno. Zázvor vás zbaví nadýmání, ale dobře funguje i proti těhotenské nevolnosti. Pomáhá také fenykl, jenže vzhledem k silnému aroma ho možná nezvládne pozřít každá těhotná žena.

Pokud jde o zázvor, nabízí se tablety, čerstvý zázvor, kandovaný zázvor a další varianty. Nejlepší bude čerstvý, nastrouhaný zázvor, který můžete ještě smíchat s citronovou šťávou.

Z fenyklu vužijte semínka, přidejte je jako koření do jídel nebo si uvařte fenyklový čaj.

Když za to může jídlo, pomohou probiotika

K obědu byla výborná fazolová polévka či smažený květák? Máte se na co těšit, ale taky máte možnost nadýmání zažehnat s pomocí probiotik a jiných doplňků výživy. Zajděte do lékárny a poptejte se, co bude nejlepší. Potravinové doplňky proti nadýmání obsahují enzym alfa – galaktosidázu, který podporuje vstřebávání plynů, při konzumaci problematických potravin.

Nadýmá vás stres?

V dnešní době celkem častý problém všech lidí, nebojte se, nejste v tom sama. Celý problém je v hlavě a je třeba se ho postupně zbavit. Pokud s tím nic neuděláte, můžete se propracovat až k dráždivému tračníku, což opravdu není příjemná věc. Chce to relax a pravidelnou terapii, ale také omezení dráždivých potravin jako je káva a čokoláda. Nejlepší bude zajít se poradit na gastroenterologii, kde vám dají přesný seznam všech potravin, které by ve spojení se stresem mohly způsobovat nadýmání. Pokud chcete volit jinou cestu, doporučujeme kognitivně – behaviorální terapii. Terapeut se bude snažit, aby vás naučil lépe zvládat náročnější situace.

Masáž jógou

Nadýmání odezní po procvičení a nejlepší jsou takové cviky, kdy se žaludek dostane výše než hlava. Pokud si troufnete, můžete se hned pustit do stoje na hlavě. Ještě nejste tak zdatná? Nevadí, jsou tady cviky i pro vás. Uložte se do takové polohy, kdy budete mít nohy a břicho nahoře. Samozřejmě jde o onu svíčku, kterou jsme všichni trénovali v tělocviku na základní škole. Je třeba mít na paměti, že ty toto krkolomné polohy nejsou vhodné pro těhotné ženy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies