Jak zachránit vztah

V jakých případech je vhodné pokusit se o záchranu vztahu a kdy je lepší jej raději ukončit? Zachránit vztah mohou následující rady.

Muž se ženou sedící k sobě zády

Žádný vztah není dokonalý

Vždy je příjemné, když nás někdo miluje, na koho se můžeme v případě nouze obrátit a mít v něm oporu. Při hledání toho pravého protějšku se vždy soustředíme na to, aby co nejvíce odpovídal našim požadavkům - až už fyzickým, tak i psychickým. Neměli bychom si ovšem klást přehnané požadavky. Je vhodné si hned od začátku hledání uvědomit, že nikdo není dokonalý - a to platí nejen při výběru partnera, ale také v případě vztahu. Vždy se najde něco (případně někdo), na čem se ukáže, zda-li stávající partnerský vztah za to opravdu stojí. Důležité je, aby byli partneři ve vztahu spokojení. Kompromisům by měla ustoupit každá strana.

Co ale dělat v případě, že: nemáte zájem o to, co váš partner dělá, máte odlišný názor na budoucnost, nic už k němu necítíte, milujete se spolu jen z „povinnosti", vidíte se po boku někoho jiného a nebo se při vzájemné komunikaci neustále ponižujete? Pokud odpovíte kladně alespoň na jednu otázku, je vhodný začít přemýšlet o tom, zda-li má váš vztah ještě šanci.

Má vztah šanci?

Zda váš vztah má nebo nemá šanci nejlépe poznáte, pokud si otevřeně promluvíte. Zjistěte, co partner od vztahu očekává, jaké jsou jeho představy do budoucna. Nebojte se říct, co vám na vztahu vadí a jak si vztah představujete vy. Mluvte spolu, nehádejte se a ani si nic navzájem nevyčítejte! Pokud jste oba ochotni na vztahu zapracovat, pak vztah ještě šanci určitě má. Pokud se vaše představy liší a partner (a také vy) nemá zájem něco na sobě či své chování změnit, je nejvhodnějším řešením vztah ukončit.

Komunikace ve vztahu je důležitá

Pokud spolu partneři nemluví, nebude vztah nikdy takový, jaký by si oba přáli. Trápí vás něco, ale nechcete s tím partnera zatěžovat? Nečekejte, že partner sám přijde na to, co vás trápí -  nikdo přece neumí číst myšlenky. Nebojte se mu to říct! Vztah dvou lidí by měl být založený nejen na fyzické přitažlivosti, ale také na důvěře a vzájemném porozumění. Chybou špatné či nedostatečné komunikace často vznikají omyly a hádky, které by normálně vůbec nemusely vzniknout.

Záchrana vztahu kvůli dětem

Chcete svůj stávající vztah udržet „jenom" kvůli dětem? Pokud jsou partneři svázáni dětmi a jinak je již nic nepojí, není vhodné, aby spolu dál žili. Prostředí, kde se rodiče neustále hádají, není pro děti vhodné. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies