Jak zamaskovat stopy stáří?

Starší pleť potřebuje stejně důkladnou péči jako pleť velmi mladá. Jaké přípravky však používat a jak efektivně zamaskovat stopy stáří? Přečtěte si náš dnešní článek a dozvíte se více.

Oko osoby schované pod slunečními brýlemi

Péče o pleť

Starší pleť ztrácí na elastičnosti, a tak je důležité dávat jí to, co si zaslouží. Pokud chcete zamaskovat a částečně eliminovat stopy stáří, je důležité o pleť každodenně pečovat.

Péče o tělo

Pravidelnou péčí se nemyslí pouze péče o obličej, ale o celé tělo, které potřebuje stejně intenzivní péči. Nikdy nepoužívejte lacinou kosmetiku, která vám nepomůže, právě naopak. Je na vás, jestli dáte přednost přírodní kosmetice před klasickou, mějte však na paměti, že kosmetické přípravky není dobré příliš často obměňovat.

Nejdůležitější je hydratace

Velmi důležité je používání hydratačních krémů, které pokožce dodají dostatečnou péči. Čas od času si unavená pokožka může dopřát kompletní masáž, která prokrví kůži a tím na pleť příznivě působí. Velmi účinné jsou také krémy s přídavkem kyslíku, který má přímo blahodárné účinky na unavenou pleť.

Taktéž kosmetika s přídavky různých vitamínů je pro starší pleť velmi vhodná. Na trhu existuje široký sortiment kosmetiky, která je určena přímo pro starší pleť – vyberete si snadno, protože na mnoha konkrétních přípravcích najdete informaci, pro jaký typ pleti a věk je kosmetika určena.

Vrásky – pryč s nimi

Vrásky jsou postrachem každé ženy. Proti nim se však dá účinně bojovat. Důležitá je pravidelná prevence od mládí, avšak ženy, které v mládí neměly možnost používat kvalitní kosmetiku, které je nyní na trhu spousta, to mají o to těžší. Vrásky omezíte mnoha různými způsoby. Používejte pravidelně kvalitní krémy proti vráskám, dodržujte pitný režim a vrásky se eliminují.

Cvičení je efektivnější než krémy

Péče o tělo je stejně tak důležitá jako o pleť. Krémy proti vráskám však nepůsobí na tělo tak dobře, jako na pleť. Důležité je pravidelné cvičení, které zajistí pokožce na těle pružnost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies