Jak zatočit s kruhy pod očima?

Trápí vás tmavé kruhy pod očima, opuchlá víčka nebo otoky kolem očí? A věděli jste, že každý z těchto efektů má svou konkrétní příčinu? Krátkodobým řešením je maskování pomocí korektoru a jiných kosmetických přípravků. Ale pokud se tohoto problému chcete zbavit navždy, je nutné odhalit příčinu.

krásná slečna

Základem je dostatečné množství spánku

Pokud vašemu tělu nedopřejete kvalitní a dlouhý spánek, nemá odkud načerpat potřebnou energii. Nejen, že se pak cítíte unavení, ale projeví se to i na vašem vzhledu. Spánek by měl trvat minimálně 6 hodin, ale doporučuje se spát alespoň 8 hodin, což je ale v dnešní době nemožné. Tedy když chodíte do práce a máte milion dalších povinností, pak jste rádi i za těch 6 hodin spánku. Spěte v tiché, zatemněné a pravidelně větrané místnosti.

Další píčiny

Určitě byste také měli omezit množství soli. Říká se sice, že je nad zlato, ale nesmí se to s ní přehánět. Nepijte ani tolik slazených či alkoholických nápojů. Pitný režim je nutné dodržovat správně. Ideální je čistá voda. Jestli jdete na nějakou oslavu, na které se chystáte pít více alkoholu, nezapomeňte vypít 1 - 2 sklenice vody. Tělo pak nebude dehydratované.

Co ještě kromě korektoru pomáhá?

Nechcete kruhy opět maskovat pomocí korektoru? Je to sice nejrychlejší způsob, ovšem problém to nevyřeší. Můžete si zkusit přiložit na oči plátky vychlazené okurky či brambory. Jsou v nich zázračné látky, které zmenší otoky a oči se tak dostanou rychleji do svého přirozeného stavu.
Skvěle fungují i čajové sáčky. Čaj obsahuje tanin, jenž je látka podporující krevní oběh. Ať už využijete teplé či studené čajové sáčky, měli byste je nechat působit minimálně 10 minut.
Kůži kolem očí můžete oživit i vhodnými očními krémy, ale nesmíte je nechat působit moc dlouho - 20 minut na vstřebání vyživujících a účinných látek zcela jistě postačí. Pak svou pleť jemnými pohyby opláchněte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies