Jak zvládnout podzimní depku?

Na všem lze najít pozitiva i negativa. Někomu vadí příliš vysoké teploty a otravný hmyz v létě, jiný zase nesnáší zimu. Záleží na úhlu pohledu a hlavně na myšlení každého z nás.

Jak zvládnout podzimní depku?

 

Depresi byste neměli podceňovat

 

Na člověku se může podepsat jakékoli roční období, ale na podzim se naše tělo připravuje na zimu. V dávných dobách se lidé řídili podle počasí. Tehdy ještě nebyla elektřina a jakmile se začalo dříve stmívat, lidé prostě častěji pospávali. Naslouchali potřebám svého těla.

 

V dnešní uspěchané době však chce většina z nás zůstat aktivní po celý rok, takže když začneme být unavení a jednoduše ztratíme náladu, měli bychom zpomalit, ale mnohdy to ani nepřipadá v úvahu. I když jste většinou vůči takovým změnám imunní, nejhorší na tom všem je, že se můžete snadno nakazit od ostatních. Funguje to podobně jako se zíváním.

 

Pokud se vám zdá, že máte špatnou či smutnou náladu delší dobu a jste unavení, bolí vás žaludek, hlava či trpíte nechutenstvím, raději zvažte, jestli nebude lepší zajít za odborníkem - psychiatrem. Možná vám potvrdí, že to nepřejde jen tak a nasadí vám antidepresiva, po kterých by vám mělo být lépe.

 

 

Ověřte si, jestli trpíte podzimní či skutečnou depresí

 

Uvedeme vám jednoduchý případ. Jestli vyhrajete auto, budete se i přes podzimní depku radovat. Pokud ale téměř okamžitě začnete místo radosti pociťovat výčitky a budete se snažit na této radostné novině hledat mouchy, pak se nejedná jen tak o nějakou podzimní depku, nýbrž o skutečnou depresi.

 

Navíc se mohou objevit i další projevy skutečné deprese jako jsou přejídání či velké sklony k pláči. A v případě, že si nejste jistí, vždy ještě zbývá poslední možnost a tou je návštěva lékaře.

 

 

3 báječné tipy, jak zatočit s podzimní depkou

 

  • Především byste měli myslet pozitivně. Snažte se objevovat ve všem okolo vás jen to krásné.
  • Chladnější počasí můžete využít k tomu, že se zdokonalíte v roli kuchařky. I kdybyste si měly upéct jen nějaký koláč. Provoněná teplá kuchyně už zařídí, že si na nějakou tu depresi ani nevzpomenete.
  • I přes fakt, že je venku ošklivé počasí, vyrazte na procházku. Nezapomeňte se teple obléct, ať neprochladnete, a užívejte si nádherně barevný podzim.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies