Jaké jsou příznaky překyselení organismu?

Když se cítíme nespokojení, dáváme to najevo druhým. Naše tělo se také nemusí cítit dobře. Povídá se, že tělo si vždy řekne, když ho něco trápí. Určitě znáte ten pocit, kdy se necítíte ve své kůži. Jste denně unavení a vyčerpaní, a i tyto signály mohou být projevem překyselení organismu.

Překyselení

Překyselení organismu

Je způsobeno nadměrnou koncentrací kyselin v těle. Může jít naopak o nedostatek zásaditých látek. V našem těle funguje rovnováha mezi vylučováním kyselin a zásad. Správné fungování tzv. acidobazické rovnováhy má velký vliv na celkové zdraví organismu. 

Jste často unaveni?

muž držící se za hlavu

 

Nevysvětlitelná a dlouhodobá únava může být příznakem acidózy, tedy překyselení organismu. Přes den se cítíte jako tělo bez duše, nejst schopni se probudit. Večer si lehnete a nejste schopni usnout. Pokud tyto příznaky pozorujete, dávejte na sebe větší pozor, mohou vést až k úplné vyčerpanosti. Únavu většinou doprovází bolesti hlavy.

Trávení

Pokud máte překyselený organismus, mohou se objevit zažívací problémy. Ti, kteří se snaží zhubnout naopak trpí přibíráním. Metabolismus totiž funguje pomaleji, tudíž se sacharidy a tuky z těla hůře odbourávají. Funkce střev má vliv i na vypadávání vlasů. 

Jak si udělat test kyselosti?

Sleduje se PH moči nebo krve. První z možností je klasické laboratorní vyšetření. Druhý způsob zvládnete sami. V lékárně si můžete zakoupit lakmusové papírky. Lakmusové papírky testují PH moči. Nejlepší je ranní moč. Následně zjistíte, zda je reakce moči spíše kyselá nebo zásaditá. Optimální PH je v rozmezí 6,8 - 7,4. Samozřejmě nejlepší je 7,0 neutrální. Když se hodnota PH objevuje kolem hodnoty 6, už jde o překyselení organismu.

Upravte jídelníček

Nesprávná strava je hlavní příčinou acidobazické rovnováhy. Rozlišujeme potraviny zásadotvorné a kyselinotvorné. Pokud kyselinotvorné jídlo doplníme o správnou přílohu, vše se zneutralizuje. Zařaďte do svého jídelníčku hodně ovoce a zeleniny. Navíc zeleninu a ovoce doplníte téměř ke každému jídlu, fungují jako dokonalý pomocník při udržení acidobazické rovnováhy. 



Překyselení organismu může vést k vážným nemocem. Dbejte na udržování acidobazické rovnováhy. Hlavní je upravit stravování a pitný režim. Vyhněte se častému pití minerálních vod. Pijte spíše čaje a nezapomeňte na ovoce a zeleninu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies