Jaké jsou výhody nošení miminka v šátku?

Miminko nemusíte vozit jen v kočárku. Chcete si ho přivinout k tělu a nosit jej tak blízko, že uslyší tlukot vašeho srdce? Můžete si své děťátko nosit v šátku, baby-vaku nebo v krosničce.

miminko

Nošení dítěte na těle má spoustu výhod

Už nikdy nemusíte řešit, jestli se s kočárkem vejdete do autobusu. Kočárek nepotřebujete, své miminko máte uvázané k sobě. Nemáte problém ani při vstupu do obchodu, úřadu či do nějaké jiné společnosti na rozdíl od maminek, které se s kočárkem bohužel daleko nedostanou. Překážkou už pro vás nebudou ani schody či náročný terén.
Když nosíte dítě na svém těle, nevyžaduje tolik pozornosti a je mnohem klidnější díky vaší blízkosti. Další výhodou je, že máte volné ruce a můžete se tak věnovat dalším činnostem - práce, péče o domácnost a o další členy vaší rodiny. Nemusíte jej odkládat do postýlky, tráví s vámi veškerý čas a účastní se tak naplno rodinného života.

Druhy šátků

Šátky jsou vyráběny v různých délkách - od 3 do 6 metrů. Čím je delší, tím s jeho pomocí vytvoříte více variant úvazů. Můžete si tak vybrat způsob, kterým si k sobě své dítko připoutáte. Když miminko ještě neumí samo sedět, pořiďte si raději šátek dle své výšky (asi 4 m), aby dítě mohlo být v polo-lehu či zamotané do klubíčka.

Pro starší děti (od 9 měsíců) se doporučuje uvázání do sedu čelem k vám. Záleží na vás, jestli si dítko uvážete ke svému hrudníku či zádům. Bezpečný úvaz vytvoříte díky maximální délky šátku (6 m). V šátku ale můžete nosit i mnohem starší děti, které chcete pouze poponést - třeba na nějakém výletě, když už ho začnou bolet nožky. Musíte zvolit kvalitnější šátek, který je dostatečně pevný. Uvázání staršího dítěte k tělu mu zarazíte jeho zlobení, nemá k němu dostatek prostoru.

Uvázání dítěte šátkem bohužel nemá jen samé výhody. Na jednu věc byste si měli dávat obzvlášť pozor. Existuje riziko, že šátek špatně uvážete a kvůli toho se pak dítě ocitne v nesprávné pozici.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies