Jakou odměnu zvolit za vysvědčení?

Za pár dní je tady vysvědčení a s ním také začátek letních prázdnin. Už víte, čím odměníte své dítko, když Vám domů přinese dobré výsledky? Nechte se inspirovat našimi tipy na vhodné odměny za vysvědčení.

Chlapec kreslící pastelkami na papír

Odměny za vysvědčení potěší i motivují

V mnoha domácnostech je častým jevem, že rodiče své potomky za dobré známky na vysvědčení pochválí. A to nejen slovně, ale také formou odměny. Je to správné? Podle psychologů ano. Díky odměně je totiž potomek motivován k tomu, aby se ve škole více snažil a zároveň ji také bere jako určitý projev rodičovské lásky.

Pokud je v rodině více sourozenců, může se stát, že budou mezi sebou navzájem soutěžit. Ten kdo z nich dosáhne nejlepších výsledků, získá také nejlepší odměnu. Nesmíme u nich ovšem dělat příliš velké rozdíly, protože by to mohlo vést k sourozeneckým sporům. Je proto vhodné odměnit všechny, i ty méně šikovné.

Tipy na vhodné odměny za vysvědčení

Pro děti navštěvující první stupeň základní školy jsou nejvhodnější odměnou za vysvědčení cukrovinky, hračky, věci do pokojíčku a nebo výlet na místo, kde by se chtěly podívat (například ZOO, aquapark, 3D kino, apod.). S dětmi navštěvujícími druhý stupeň základní školy, případně střední školu, už je to poněkud těžší, proto jsou nejvhodnější odměnou peníze. Za ty si mohou koupit to, co chtějí. Částka by ale neměla být příliš vysoká, maximálně 1000 Kč.

Pro zajímavost: V zahraničí se finanční odměny za povedené vysvědčení pohybují okolo 50 euro, od prarodičů pak v rozmezí od 50 do 100 euro. Nejštědřejší jsou rodiče v Thajsku, kde svým potomkům jsou ochotni dát za hezké známky až 100 euro.

A co říci závěrem? I když dítě domů nepřinese vysvědčení podle vašich představ, nekažte mu prázdniny. Váš potomek by měl vycítit, že ho nemáte rádi jen pro jeho školní úspěchy, ale hlavně pro něj samotného!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies