Jaký vliv má hubnutí na lidskou psychiku?

To, že má psychika vliv na hubnutí, je věc všeobecně známá. Víte, jak rychle, zdravě a navíc bez stresu shodit nadbytečné kilogramy? Poradíme Vám!

Žena s rukou na ústech

V hlavní roli motivace

Chcete zhubnout proto, že máte zdravotní problémy a nebo abyste se cítili lépe a připadali si přitažlivější? Ať je to tak či onak, je to právě motivace, která nás vede k tomu, abychom učinili takové zásadní rozhodnutí. Nestačí jen jeden důvod, ale uvědomění si celkové změny životního stylu, který bude následovat. Musíme být také dostatečně přesvědčení o všech důsledcích, které k hubnutí patří. Abychom vytrvali ve svém rozhodnutí, musíme věřit tomu, že to funguje a musíme takovou změnu opravdu chtít.

Motivací může být i rodina

Téměř všichni potřebujeme podporu druhých, kteří nás podporují ve všem, co děláme. A to platí také v případě, že chceme zhubnout. Důvěra a podpora druhých zvyšuje motivaci. Podpora může přicházet nejen od rodiny, ale také např. od spolupracovníků, známých.

Důležité je stanovení reálného cíle

Dalším krokem, který slouží jako motivace, je reálný cíl - tedy váhový úbytek, kterého chceme dosáhnout. Pro dlouhodobý a trvalý efekt je žádoucí, když za tři měsíce zhubneme přibližně o šest až osm kilogramů. Pokud bude náš cíl nereálný, hrozí riziko, že při prvním neúspěchu od změny životního stylu (a tedy i hubnutí) upustíme.

Hubnutí bez stresu

Následkem stresu má většina z nás sklony k přejídání. Měli bychom si proto uvědomit, že pokud se budeme přejídat, budeme muset hubnout a také naopak. To však nedokážeme, dokud se budeme snažit vyrovnat mediálnímu ideálu krásy a nebo se stresovat každou maličkostí. Když ale výjimečně šlápneme vedle, rozhodně bychom to neměli hned vzdát! Také se netrestejme za to, že jsme si pro zlepšení nálady dopřáli například kousek čokolády. K psychické vyrovnanosti nám může pomoci psychoterapie, meditační cvičení, různé relaxační techniky a také sport.

Cvičíme na gymnastickém míči

Dieta podle ročního období

Bailine - hubnutí pomocí počítače

Zumba - novodobý fenomén ve světě fitness

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies