Jarní péče o pleť

Naše pleť je po dlouhé zimě unavená a potřebuje náležitou péči, aby mohla opět vyniknout v celé své kráse. Víte, jak se o svou pleť správně postarat právě v tomto období? Poradíme vám!

Ženská tvář ozářená sluncem

Hydratace na prvním místě

Pleť je nutné vyživovat nejen z venku, ale také zevnitř. Neodbývejte proto pravidelný pitný režim, ve kterém by měly převažovat neperlivé a neslazené minerálky, čistá voda a nebo bylinkové čaje. Dáte-li své pokožce dostatek vnitřní vláhy, náležitě se vám za to odmění. Není totiž nic krásnějšího, než zdravá, přirozeně krásná a dobře hydratovaná pokožka.

Stejně důležité je i dodržování zdravého jídelníčku, dostatečně dlouhého a kvalitního spánku a absence kouření a pravidelného požívání alkoholu.

Pryč se škodlivými látkami

Pravidelně se naše pokožka musí potýkat s různými škodlivými látkami, které se na ni v průběhu dne usazují. Chcete-li mít dokonalou pleť, pravidelně ji ošetřujte vhodnými kosmetickými přípravky. Nejlépe uděláte, pokud sáhnete po přírodních, ekologicky šetrných přípravcích sloužících. Doporučuje číst složení jednotlivých výrobků. V přírodních produktech by se neměly objevit žádné minerální oleje (paraffinum liquidum) vyráběné z ropy a nebo syntetické konzervanty, jako je například methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, sodium benzoate a další.

Vyrobte si vlastní kosmetiku

Chcete mít krásnou a vypnutou pokožku?

Chcete-li docílit krásné, zdravě vypadající a také vypnuté pokožky bez vrásek, je proto potřeba něco udělat. Kromě vhodné péče, dostatečného pitného režimu a dodržování zdravého jídelníčku doporučujeme pleti pravidelně dopřávat péči v podobě pleťové masky (tipy na domácí pleťové masky) a také tělocvik, nebo-li obličejovou gymnastiku. Správnými cviky lze zpevnit zanedbávané obličejové svaly a omládnout tak až o několik let. Jaké cviky a jak často je cvičit, se dozvíte v následujícím článku:

Obličejovou gymnastikou ke krásné a vypnuté pleti

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies