Jarní únava – jak proti ní bojovat?

Jaro je tady a s ním také po dlouhém zimním období nastává čas typických jarních únav. Jaké jsou její příčiny? Dá se proti jarní únavě nějak bojovat nebo jí dokonce předcházet?

Spící štěně

Jaké bývají příčiny jarní únavy?

Nejčastějšími příčinami jarní únavy bývají změny počasí. Také nedostatek světla a tepla, fyzická vyčerpanost a malý přísun vitamínů po zimním období. Tyto faktory způsobují přebytek stresu, fyzickou i psychickou únavu a často také špatnou náladu.

Jak se zbavit jarní únavy

Po dlouhé a vyčerpávající zimě je vhodné, aby jste své tělo pravidelně zásobovovali vitamíny. Vitamíny jsou nejlepší z čerstvého ovoce a zeleniny, i když je pravda, že zejména po zimě v dlouhodobě skladovaném ovoci a zelenině moc vitaminů být nemusí.

Změna jídelníčku napomáhá tělu získat novou energii

Odpoutejte se od zimní tučné stravy a zařaďte do svého jídelníčku více ovoce, zeleniny a bílkovin. Nejen že budete vypadat lépe, ale budete se i lépe cítit. Nezapomeňte na pitný režim, který je důležitý po celý rok.

S bylinkami proti jarní únavě

Také bylinky nám mohou pomoci zmírnit jarní únavu. Například pampeliška lékařská zlepšuje trávení, řešetlák odstraňuje zácpu, jetel luční zabírá na průjem, čaj z kopřiv dodá tělu energii. Česnek jako přírodní antibiotikum příznivě ovlivňuje střevní flóru, lopuch má močopudné účinky a ostropestřec pročisťuje játra.

Vitamínové doplňky

Pokud chcete svůj organismus ještě více nastartovat na jaro vyzkoušejte nějaký vitamínový prostředek z lékárny, ale raději až po poradě s lékařem. Lepší je volit přípravky, které jsou registrovány jako léky. Podobné je to s doplňováním minerálů a stopových prvků.

Sport - účinný lék na jarní depresi

Jak se říká, sportem ke zdraví. Toto pořekadlo v případě jarní únavy opravdu platí. Při sportu zapomenete na stres a špatnou náladu a vaše tělo získá krásné ladné křivky. Díky pohybu budete psychicky vyrovnanější, potěšení z pohledu do zrcadla vám zvedne sebevědomí a na jarní únavu brzy zapomenete. Navíc si budete užívat pohledy mužů. Jen řekněte, komu by to nebylo příjemné?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies