Je pro vás sportování po třicítce obtížnější?

Jako muži máme rádi výzvy a chceme podávat stále lepší výkony. Po třicítce však může nastat problém. Začneme mít pocit, že ztrácíme kondičku, a nezkušení mladíci nás ve sportovních soubojích porážejí. Příčina zhoršení naší výkonnosti může spočívat v poklesu hladiny testosteronu. Proti tomu je však možné zakročit.

muž

 

Testosteron se podílí na tvorbě spermií a v období puberty zapříčiňuje například zhrubnutí hlasu, rozvoj mužských genitálií nebo zvětšení srdce a jater. Ovlivňuje také růst svalů, energii a výkonnost muže. Jestliže vám hladina tohoto hormonu začne postupně klesat, mohou se u vás projevit první příznaky mužského přechodu. Ten nastává u mužů již po dovršení třiceti let.

 

 

Můžete tak pociťovat nedostatek energie a vaše celková fyzická kondice se sníží. Častěji vás bude přepadat vyčerpání, a dokonce můžete trpět častými změnami nálad. Při posilování bude mnohem obtížnější vyrýsovat si svaly. V důsledku častější únavy pak můžete čelit zhoršené sportovní výkonnosti.

 

 

Projevy mužské andropauzy je však možné zmírnit nebo alespoň oddálit. Dodržujte správnou životosprávu a dbejte na zdravou stravu. Poklesu hladiny testosteronu také pomáhá zamezovat přírodní doplněk stravy ProMan Plus. Každá kapsle obsahuje pečlivě vybrané přírodní látky, vitaminy a minerály, které v perfektní součinnosti přispívají k normální funkci metabolismu, k udržení energie a k fyzické a mentální výkonnosti.

 

Více informací získáte na bezplatné lince 800 10 40 40 nebo na stránkách www.promanplus.cz.

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies