Jednodenní diety

V dnešním článku jsme se zaměřili na jednodenní očistné diety, při kterých nejen zhubnete, ale také pomůžete svému tělu ke zdraví. Neváhejte a vyzkoušejte alespoň jednu z nich!

Žena s pootevřenými ústy držící jablko

Očistný den s kyselým zelím

Kyselé zelí je nejen vitamínovou „bombou“, ale také skvělým pomocníkem pro nastartování diety. Tento zázrak zbavuje tělo nečistot, spaluje tuky a posiluje imunitní systém. Vyzkoušejte jednodenní očistnou kůru s kyselým zelím a uvidíte, jak skvěle se budete cítit. Kysaného zelí můžete sníst, co hrdlo ráčí – ovšem pozor na kopřivku!

Šťávový den

Většina ovocných a vitamínových šťáv (těch kvalitních) obsahuje vápník, který je prospěšný pro naše kosti. Vápník také povzbuzuje činnost ledvin, napomáhá k odvodnění těla. V zeleninových šťávách je ho o 50 % více, než ve šťávách ovocných. Během šťávového dne vám doporučujeme vypít cca 1,5 litrů ovocných nebo zeleninových šťáv rozdělených do několika menších dávek a k tomu minimálně dva litry bylinkového neslazeného čaje dle vašeho výběru.

Exotický den

Exotické ovoce v sobě skrývá velké množství minerálních látek, enzymů a také vitamínů, které aktivují látkovou výměnu, urychlují spalování tuků a vylučují škodlivé látky z těla ven. Exotické ovoce pomáhá v boji proti celulitidě. Doporučujeme vám především kiwi, mango a samozřejmě také ananas.

Polévkový den

Polévka je zkrátka grunt, který nám nejen prospívá, ale také nás dobře nasytí. Doporučujeme vám zeleninové polévky bez zahuštění – ty mají málo kalorií, hodně vitamínů a také balastních látek. V polévkovém dni se snažte navíc ještě vypít alespoň 1,5 litru neperlivé minerálky a nebo bylinkového neslazeného čaje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies