Jednodenní diety – TOP 3

V dnešním článku si představíme nejlepší jednodenní diety, které naše tělo očistí od škodlivých látek a pomohou nám shodit nějaký ten kilogram, který nás navíc trápí. Nezapomínejme ovšem na to, že jednodenní diety se jim neříká jen tak...

Zuby zakousnuté do plátku pomeranče

<!-- -->

Ovocná/zeleninová jednodenní dieta

Ovoce a zelenina obsahuje mnoho, pro naše tělo velmi prospěšných vitamínů a minerálů. Určete si proto v týdnu jeden den, kdy budete jíst pouze ovoce a nebo zeleninu - žádné pečivo, žádné salámy, sýry., atd. Nezapomeňte na dostatečný pitný režim (neslazená neperlivá voda a bylinkové čaje jsou nejvhodnější). Vyhněte se také ovocným džusům - obsahují velmi mnoho cukru. Uvidíte, jak se po takovém dni budete cítit svěže a uvolněně, navíc o několik stovek gramů lehčí. Vyzkoušet můžete také jednodenní dietu s kysaným zelím - to je pro naše tělo vitamínovou bombou, která pomůže i našemu zažívání. Ovšem pozor na předávkování kyselým zelím, které by mohlo způsobit kopřivku.

Rýžová jednodenní dieta

Další oblíbenou jednodenní dietou je rýžová. Během dne konzumujte pouze rýži (parboiled, basmati, natural, jasmínovou, atd.), obohatit si ji můžete o čerstvou zeleninu. Rýže má tu výhodu, že odvodňuje - odpadní látky jsou tak během chvilky odvedeny z těla pryč. Rýže také pomáhá při zažívacích potížích, upravuje mírné průjmy a zácpu a působí jako prevence proti rakovině tlustého střeva (rýžové otruby). Důležité je během jednodenní rýžové diety dodržování pitného režimu (viz. odstavec výše).

Mléčná jednodenní dieta

Vápník obsažený v mléčných výrobcích nejen zpevňuje kosti, ale také napomáhá při odbourávání nadbytečného tuku z těla. Vyzkoušejte jednodenní dietu, pří které po celý den budete konzumovat pouze mléko, nízkotučné jogurty (nesmí být na smetanovém základě), nízkotučný tvaroh a méně tučné sýry. Obohatit je můžete o kousek čerstvé zeleniny a nebo ovoce. Po celý den pijte pouze čistou neperlivou vodu.

Jednodenní dieta má trvat pouze 1 den!

Závěrem našeho článku Vás chceme upozornit na to, že se jednodenní diety výše uvedeným neříká jen tak. Tyto diety by se měly držet maximálně jednou do týdne, v opačném případě hrozí riziko jo-jo efektu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies