Jídlo - jak na něj nemyslet

Připadáte si tlustá a ošklivá. Nenávidíte se, protože jste opět nedokázala zhubnout. Ale tohle všechno je zbytečné, neselhala jste! Jen celý život držíte diety, které jsou k ničemu, neustále myslíte na jídlo. To musíte změnit.

Smějící se dívka se slunečními brýlemi

Myslíte pořád na jídlo

Základem správného jídelníčku a shození nadbytečných kil je nemyslet neustále na jídlo. Trápení se hladovkou, či přesné diety na míru zaměstnávají váš mozek natolik, že už na jiné myšlenky vlastně nemáte čas. Možná nakonec přece jen zhubnete, ale pak začnete znovu jíst normálně a kila jsou zpátky - držíte dietu a dosáhnete opačného výsledku, než po kterém toužíte.

Jídlo a zábava

Máte svou dobu, kdy mlsáte? Blíží-li se osudná hodina, pusťte se do činnosti, které vás baví. Začněte si číst, pečujte o sebe nebo třeba vyzvěte rodinu k nějaké hře. Není nic horšího, nez bezdůvodně jíst.

Jídlo a stres

Stává se vám, že v momentě stresové situace vybalíte čokoládu a zklidníte si tak nervy? Tak to musíte rychle změnit! Mnohem lepší je jít si zaběhat nebo jít na svižnou procházku. Tělesná aktivita tlumí deprese.

Jídlo a ponocování

Tělo, které má málo spánku a odpočinku se dočká opravdu výjimečně, musí jíst nadbytečně, aby získalo dostatek energie. Chodíte-li pozdě spát, musíte se zaměstnat tak, abyste na jídlo neměli čas a překonali hlad.

Jídlo a sezení

Přímo malérem se dá nazvat jídlo "za chodu". Vyhraďte si doma místnost a židli, kde budete pravidelně jíst. Slibte si, že v nejbližších týdnech jinde jíst nebudete.

Máte jedinou možnost - jezte, když to opravdu potřebujete a najděte si koníčky, zábavu či práci, jen abyste zaměstnali mozek nějakou činností. Potom půjdou kila dolů mnohem snadněji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies