Kamarádíte se s muži?

Určitě na výše položenou otázku odpovíte ano. Zajdete ale občas s přítelem opačného pohlaví na kávu? A jak se na to tváří váš milý? Kamarádství mezi mužem a ženou bývá častým předmětem nevole. Co s tím?

Sedící muž hledí na objímající se dvojici otočenou zády

Existuje přátelství mezi mužem a ženou?

Spousta lidí si myslí, že ne. Jejich víra obvykle vychází z vlastní zkušenosti. Například partner, kterého podvedla expřítelkyně se svým údajně „jen kamarádem“, nebude věřit ani své současné přítelkyni a přátelské schůzky bude vnímat jako příležitost k nevěře. Toto přesvědčení ale může také pramenit z vlastní neschopnosti nepřemýšlet o přátelích opačného pohlaví sexuálně. Zvláště muži přátelí se ženami proto, že doufají v něco víc. Na rozdíl od nich ženy jsou schopné přátelit se i s ošklivými muži a vybírají si kamarády spíše podle intelektu. Neznamená to ovšem, že muži nejsou se ženami schopni navázat čisté přátelství.

Kamarádi partnerky nebývají přijímáni kladně

Mít přátele opačného pohlaví je v pořádku, dokud si nenajdete přítele. Pak začnou být schůzky s kamarádem považovány za nevhodné. Dotčené pohledy, výčitky, ale i hádky mohou být výsledkem toho, že se svých mužských přátel nechcete v zájmu partnerského vztahu vzdát. Každý má právo na přátele, ale jen tolerantní a sebevědomý partner vás na kávu s Honzou pustí bez debat.

A právě sebevědomí je mnohdy příčinou, proč partner nedokáže vaše schůzky s kamarádem přenést před srdce. Jakmile tedy příště vypění, uvědomte si, že z něj mluví strach, že by o vás mohl přijít – a nereagujte stejně negativně. Pokud bude souhlasit, domluvte příště společnou schůzku, aby poznal, že se skutečně nemá čeho bát.

Jak prověřit jeho kamarádku

Máte opačný problém? Tráví váš partner s kamarádkou podezřele hodně času? Navrhněte sama, že příště půjdete na kávu s nimi. Pokud to zamítne, pravděpodobně není něco v pořádku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies