Kanoepolo - vodní fotbal

Kanoepolo je něco jako fotbal na vodě. Závodníci se snaží rukou nebo pádlem dostat míč do branky soupeře. Protože ale nesmí držet míč déle než 5 vteřin, je hra velmi rychlá a divácky atraktivní.
Muž v kajaku pádlující po vodě

Kanoepolo – co to je a jak se hraje

Jedná se o vodní míčový sport. Hraje se na vodní ploše o rozměrech nejlépe 30 x 20 metrů. Družstvo tvoří pět hráčů, kteří se na speciálních malých a obratných kajacích snaží dopravit míč do soupeřovy branky. Branky tvoří otevřené rámy zavěšené ve dvoumetrové výšce nad vodní hladinou. Hraje se dvakrát po deseti minutách s tříminutovou přestávkou. Míč se může házet pádlem nebo rukou. Hráč nesmí držet míč déle než pět sekund. Vítězí družstvo, které střelí více branek. Hráči se mohou v průběhu hry střídat.

Vybavení hráče

Hráč musí mít plovací vestu s číslem, helmu s mřížkou přes obličej. Loď musí být opatřena gumovými nárazníky.

Kanoepolo ve světě

Kanoepolo se v současnosti hraje ve více než dvaceti zemích světa. Mezi nejlepší hráče patří Australané, Francouzi, Angličané, Švýcaři a Němci. V některých zemích se hrají ligové soutěže. Pořádány jsou i mezinárodní turnaje. U nás se závodně kanoepolu věnuje klub KP Praha.

Kanoepolo a historie

Kanoepolo vzniklo ve dvacátých letech dvacátého století v Německu. Brzy se rozšířilo do ostatních zemí a během svého vývoje se měnily pravidla soutěže až do dnešní podoby.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies