Kardiovaskulární choroby a jak se jim ubránit

Kardiovaskulární choroby jsou novou světovou epidemií. Bránit se proti ní však můžete, pokud dbáte na svůj zdravý životní styl již od mládí. Na co se zaměřit v případě, že máte strach o své srdce?

Žena v klobouku u bazénu

Obáváte se o své srdce? Máme pro vás pár rad, jak se ochránit před kardiovaskulárními chorobami.

Srdce a tuky

Snižte konzumaci tučných pokrmů, omezte živočišné tuky na minimum a nahraďte je rostlinnými. Tímto omezíte příjem cholesterolu a pomůžete svým cévám.

Srdce a vláknina

Upřednostňujte potraviny s vysokým obsahem vlákniny, braňte se větší nádvaze(každé kilo navíc je pro vaše srdíčko nadměrnou zátěží), alkohol pijte jen v přiměřeném množství a snažte se nekouřit.

Srdce a pohyb

Pravidelně, alespoň třikrát do týdne zařaďte do svého programu pohyb. Záleží jen na vás, zda dáte přednost sportu, či delším procházkám. Důležité pro vaše srdíčko je, aby aktivita překročila 30 minutový interval.

Srdce a klid

Zkuste se na život dívat jinak, optimističtěji. Nenechte se tak snadno rozčílit a vyvarujte se stresu.

Srdce a tlak

Pro informaci si dejte občas změřit krevní tlak, cukry i tuky(hlavně HDL, LDL cholesterol) a triglyceridy. Ty vám a vašemu lékaři v mnohém napoví o stavu srdce. Ale přecejen prevence je základ.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies