Karlovy Vary - vyhlášené lázně

Nádherné město s ozdravujícím účinkem. Procedury předepisuje lékař, ale některé si můžete i zakoupit. Pokud lázně, volte tradici a vydejte se do Karlových Varů. Vyzkoušet můžete perličkové koupele, masáže, tepelné procedury. Vše se dozvíte zde...
Vana plná lístků květin
Lázeňské procedury Karlových Varů jsou podávány v centrálních balneoprovozech a jednotlivých lázeňských domech. K procedurám jsou používány přírodní léčivé zdroje jako minerální voda, oxid uhličitý, rašelina z naleziště Krásno u Karlových Varů.

Karlovy Vary, lázně a koupele

Perličková koupel

Koupel ve vřídelní vodě teplé 37 - 38°C. Mikromasáží kůže dochází k lepšímu prokrvení a celkové relaxaci organismu.

Uhličitá koupel

Koupel 33 – 35°C ve vřídelní vodě saturované oxidem uhličitým. Zlepšuje prokrvení, snižuje krevní tlak a způsobuje psychické uvolnění.

Přísadové koupele

Příznivě ovlivňují pohybový aparát, uvolňují svalové napětí,mají protibolestivý účinek. Koupele mohou být např. jodová, bylinná nebo peloidní.

Suchá uhličitá koupel

Tělo pacienta je uzavřeno v neprodyšném vaku naplněném oxidem uhličitým. Dochází k zvýšenému prokrvení tkání, snížení krevního tlaku, zlepšení hojení ran, odstranění únavy svalů.

Karlovy Vary - masáže v lázních

Klasická masáž

Je to ruční masáž mýdlem nebo masážní emulzí. Dochází k lepšímu prokrvení, přísunu živin a kyslíku ke tkáním, k rychlejšímu odplavování škodlivin z těla a k uvolňování místních podkožních svalových změn.

Reflexní masáž

Příznivě ovlivňuje reflexní změny způsobené onemocněním vnitřních orgánů, pohybového aparátu, zvláště pak páteře.

Podvodní masáž

Masáž těla prováděná ve vodní lázni proudem vody. Vyvolává svalovou relaxaci, prokrvení kůže i podkoží, zlepšuje pohyblivost kloubů.

Karlovy Vary - lázeňská tělesná výchova

Skupinové cvičení

Cvičení osob se stejným postižením např. s onemocněním páteře, obezitou nebo lymfatickými otoky.

Individuální cvičení

Cvičení osob s poruchami pohybového ústrojí, nervosvalového aparátu, se špatnými pohybovými návyky a držením těla, pod vedením rehabilitačního pracovníka nebo pomocí přístrojů.

Cvičení v bazénu

Během cvičení se využívá hydrostatického tlaku, tepla odporu vody a vztlaku. Toto cvičení se předepisuje při onemocnění pohybového ústrojí, při poúrazových stavech, nervových poruchách a všech onemocněních vyžadujících relaxaci organismu.

Karlovy Vary, lázně a tepelné procedury

Parafínový obklad

Rozpuštěný parafín se nanese v několika vrstvách na léčenou část těla. Prohřívání zlepšuje pohyblivost drobných kloubů a prokrvení tkání.

Peloidní obklad

Sáček s prohřátou rašelinou se přiloží na příslušnou část těla. Dochází k pomalému předávání tepla do organismu. Obklad se používá při onemocnění pohybového aparátu, trávicího traktu, má protibolestivý účinek.

Peloidní zábal

Ohřátá rašelina rozmíchaná s vřídelní vodou se aplikuje přímo na příslušnou část těla. Dochází k plynulému přechodu tepla do organismu. Používá se při léčení pohybového aparátu, chronickém onemocnění zažívacího traktu, léčení dny apod. Mezi tepelné procedury patří i parafango a fango.

Karlovy Vary - co můžete v lázních ještě zkusit?

  • vodoléčba
  • fyziatrie
  • inhalace
  • zubní irigace
  • pneumopunktura
  • lymfodrenáž manuální nebo přístrojová
  • střevní výplach minerální vodou
  • oxygenoterapie
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies