Kde kupovat kosmetiku?

Každá máme jiný typ pokožky a vyhovuje nám jiný přípravek pečující o ni. Proto je vhodné, pokud výběru vhodné kosmetiky věnujeme dostatečnou pozornost. Důležitý je nejen typ kosmetiky, ale také to, kde ji zakoupíme. A právě na to se v dnešním článku zaměříme…

Dózy na kosmetické přípravky

Kupovat kosmetiku v lékárně, drogerii a nebo na internetu?

Kosmetika všeho druhu je v součastné době k sehnání téměř na každém rohu. Lze ji zakoupit v obchodě, v drogerii, v lékárně, na internetu a nebo prostřednictvím zasílatelské služby. Která z výše uvedených možností je ta nej? Záleží především na tom, jaký typ kosmetiky zrovna potřebujeme koupit. Máte-li vyzkoušenou určitou značku (nebo konkrétní produkt) a je k dostání v drogerii, lékárně i na internetu, je nejlepší volbou internet, kde je cena daného produktu obvykle nejvýhodnější. Vyplatí se ovšem toho v internetovém obchodě koupit více, protože k ceně produktu je obvykle připočítáváno poštovné.

Máte-li zájem o nový kosmetický výrobek, který nemáte vyzkoušený, je vhodné jej zakoupit v lékárně. Můžete tak předejít tomu, že vám daný produkt nebude „pasovat“ a také se vyhnout nepříjemným alergickým reakcím na něj.

Několik důvodů, proč kupovat kosmetiku v lékárně

• V lékárnách vám s výběrem nejvhodnějšího produktu poradí odborník, tzn. lékárník nebo lékárnice. Některé lékárny nabízí také možnost konzultace s dermoporadcem, případně otestování pokožky na speciálním přístroji.

• Kvalita výrobků nabízených lékárnami bývá často mnohem vyšší, než u výrobků nabízených drogeriemi či zasílatelskou službou. I když je cena přípravků zpravidla vyšší, vyplatí se do nich investovat – obvykle totiž opravdu „fungují“. Kosmetika podléhá přísné kontrole, málokdy se tak stane, že koupíte přípravek, který vám nepomůže.

• Výrobky jsou klinicky testovány a jsou sestaveny tak, aby neobsahovaly chemické látky, které mohou vyvolávat alergickou reakci.

• V lékárnách je k dostání pestrá nabídka kosmetických přípravků určená pro citlivou i alergickou pleť. Lze zde také koupit léčebnou nebo přírodní kosmetiku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies